Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP; 12.00 u) Dinsdag, 11 juni 2002

District Maastricht

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 41 jarige inwoner van Maastricht is maandagmiddag 10 juni 2002 door de politie aangehouden nadat hij door beveiligingspersoneel van een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht op heterdaad was betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldief ontvreemdde in de supermarkt twee blokken kaas en rekende deze niet af aan de kassa. Aan de uitgang werd hij door het beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het bureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 130 euro. Na verhoor kon de inwoner van Maastricht huiswaarts. De gestolen blokken kaas zijn meteen teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, diversie verkeersovertredingen auto in beslag genomen: De politie heeft maandag 10 juni 2002 tegen een 23 jarige inwoner van Maasmechelen proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van diverse verkeersovertredingen. Zijn auto werd daarna in beslag genomen. Omstreeks 10.30 zag een politiepatrouille een personenauto op de Duitse poort te Maastricht het rood licht van een verkeerslichtinstallatie negeren. Kort daarna volgde de bestuurder een voorsorteervak doch reed een andere richting uit dan in het vak aangegeven stond. De auto en de bestuurder werd daarop gecontroleerd. Bij de controle bleek dat de APK-keuring van de auto meer dan een jaar geleden al verlopen was. De auto en de bestuurder werden daarop meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de auto in beslag genomen. De bestuurder werd aangehouden omdat hij nog twee geldboetes moest voldoen naar aanleiding van eerder gepleegde verkeersovertredingen.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Statensingel te Maastricht heeft de politie maandagmiddag 10 juni 2002 een kleine hennepkwekerij aangetroffen. De politie stelde het onderzoek in de woning in naar aanleiding van klachten uit de woonomgeving over de overlast van hennepgeur. Op de zolderverdieping van de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 33 bijna volgroeide hennepplanten die beschenen werden door vier assimilatielampen. Verder trof de politie een afzuiginstallatie en 4 transformatoren aan. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de bewoner, een 39 jarige inwoner van Maastricht, zal de politie proces-verbaal opmaken.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-06-2002 '
Lees ook