Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-07-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey 12.00 u) Donderdag, 11 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; homejacking
Bewoners van een woning aan de Kerkraderweg in Heerlen ontdekten afgelopen woensdagmorgen dat die dinsdag op woensdagnacht was ingebroken. Inbrekers zijn door forcering van de voordeur de woning binnengedrongen en sieraden en een dvd-speler gestolen. Daarnaast werd met de in de woning aangetroffen autosleutels de auto uit de garage gestolen. Daarbij gaat het om een grijze Peugeot 3RFN 307 met het kentekennummer 84-HL-NP. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Heerlen; fikse boete
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie een 23-jarige man/automobilist uit Nuth, wegens belediging bekeurd met een boete van 220,-- Euro. De man uitte, bij een controle / tijdens het uitschrijven van een bekeuring wegens het niet dragen van de autogordel afgelopen woensdagavond op de Spoorsingel in Heerlen, beledigingen in de richting van de politie-agent. Daarop waarschuwde de politie-agent de verdachte dat hij hem bij een volgende belediging zal aanhouden en proces-verbaal tegen hem zal opmaken. Eenmaal terug bij het politiebureau in Heerlen kwam de verdachte in zijn auto langsgereden waarbij hij vanuit de auto wederom een belediging uitte in de richting van de politie-agent. De verdachte werd dan ook aangehouden en voor nader onderzoek naar binnen, in het politiebureau gebracht. Voor het geval de verdachte de boete niet kan of wil betalen, kreeg hij meteen een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; betrapt
Personeel van het Atriumziekenhuis in Heerlen betrapte afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op het ziekenhuisterrein een 36-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats bij diefstal van een kruiwagen. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De kruiwagen werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/ziekenhuis. De verdachte heeft de diefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Nuth/Brunssum; ingebroken
Vanmorgen, donderdagmorgen omstreeks 05.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Rozenstraat in Nuth. Inbrekers zijn via de garage de woning binnengedrongen en hebben de woning deels doorzocht. Gestolen werd een lap-top.
Bewoners van een woning aan de Graaf Huynstraat in Brunssum ontdekten vanmorgen, donderdag morgen omstreeks 05.15 dat was ingebroken. Inbrekers zijn afgelopen nacht via de achterzijde de woning binnengedrongen en hebben een jas, een gsm en een geldbedrag van ongeveer honderd Euro gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Wittem; aangehouden
De politie heeft afgelopen woensdagavond omstreeks 20.00 in een weiland aan de Provincialeweg Nijswiller/Simpelveld een drietal personen, drie mannen (21/28/30) uit Huebingen en Ransbach (D), bij een auto aangehouden. De auto is die avond door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en in een weiland beland waarbij een afrastering werd vernield. Een van de Duitsers, een 30-jarige man uit Huebingen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en sloeg en schopte tegen de politie-agenten waarbij hij ook naar de agenten spuugde. De politie vermoedt dat met betrekking tot deze verdachte alcoholgebruik in het spel is. De drie verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie die een onderzoek instelt naar het gebeurde en wie er precies heeft gereden, verdenkt de 30-jarige Duitser ervan onder invloed de auto te hebben bestuurd. De auto werd voor nader onderzoek afgesleept. Een onderzoek naar het precieze alcoholgehalte in het bloed van de 30-jarige Duitser kon, gezien zijn kennelijke staat / agressieve gedrag niet in alle veiligheid worden uitgevoerd. Daarnaast bestaat het vermoeden dat deze verdachte geen rijbewijs heeft. De politie stelt een nader / verder onderzoek in en zal proces-verbaal opmaken.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 11-07-2002 '
Lees ook