Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-02-2003
Persberichten district Kerkrade (HP 13.30 uur) Woensdag 12 februari 2003

Kerkrade, hennepkwekerij in woning.

De politie heeft dinsdagavond 11 februari 2003 in een woning aan de Kaalheidersteenweg te Kerkrade een hennepkwekerij aangetroffen. Bij het onderzoek in de woning in aanwezigheid van de bewoner werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 28 henneplanten. Deze werden beschenen door twee assimilatielampen. Verder trof de politie een koolstoffilter, een afzuiginstallatie, drie ventilatoren en twee transformatoren aan. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werd de hennepkwekerij ontmanteld. De officier van Justitie bood de bewoner een transactievoorstel van 1000 euro aan. Met de stroom bleek niet geknoeid te zijn.

Kerkrade, rijden onder invloed.

Woensdagmorgen heeft de politie tegen twee automobilisten proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Omstreeks 00.45 uur werd een automobilist op de Hertogenlaan te Kerkrade door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek de automobilist naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aanwees tussen 0.8 en 0.9 promille. Tegen de 34 jarige automobilist uit Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van drie uur opgelegd. Daarna kon hij huiswaarts.

Een 25 jarige automobilist uit Heerlen onderging enkele uurtjes later hetzelfde lot. Hij werd door een politiepatrouille omstreeks 03.45 uur op de Hoofdstraat te Kerkrade gecontroleerd en bleek eveneens naar het gebruik van alcohol te ruiken. Ook de alcoholblaastest gaf aan dat de bestuurder alcohol gedronken had. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag tussen 1.1 en 1.2 promille. De automobilist werd bekeurd en kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-02-2003 '
Lees ook