Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-03-2003 Persbericht; Project Bromsnor: 5 aanhoudingen Woensdag 12 maart 2003

Maastricht Bromsnor recherche-onderzoek Malberg: 5 aanhoudingen In het kader van de actie Bromsnor, het project van de politie dat door intensief controleren de overlast van hangjongeren in Maastricht-West moet terugdringen, is een recherche onderzoek gestart.

Na een gesprek begin januari tussen de politie en de jeugd van Malberg is de overlast op de bekende hangplekken drastisch verminderd. De verminderde overlast weerhield de politie er niet van een recherche-onderzoek. In het jaar 2002 werd in en om de wijk Malberg een fiks aantal misdrijven gepleegd. Een inventarisatie van de feiten leverden inbraken in woningen en winkels, sportcomplexen en scholen op. Tevens werden in scholen en het buurtcentrum Malberg meerdere malen vernielingen aangericht. Ook straatmeubilair moest het op grote schaal ontgelden. Systematisch werden vernielingen aan voertuigen gepleegd waarbij de ruiten en spiegels werden vernield en de lak bekrast.
Door de leden van het Bromsnorteam werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar deze feiten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een aantal jeugdigen uit de groep jongeren verantwoordelijk was voor een deel van de gepleegde vernielingen en inbraken. Op maandag 10 maart werden drie knapen aangehouden, op dinsdag 11 maart volgde nog een aanhouding en vandaag werd de vijfde aanhouding verricht. De vijf verdachten zijn jongens in de leeftijd variërend van 12 tot 16 jaar oud. Zij zijn allen in verzekering gesteld en worden nog deze week voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Het recherche-onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-03-2003 '
Lees ook