Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-03-2003 Persberichten Sittard (HP 14.20 uur)
Woensdag 12 maart 2003

Geleen, rijden onder invloed.

Een 37 jarige inwoner van Stein is woensdagmorgen 12 maart 2003 op de A-2 door de politie aangehouden nadat bleek dat hij onder invloed in zijn auto gereden had.
Een politiepatrouille zag omstreeks 01.00 uur een personenauto slingerend over de A-2 te Geleen rijden in de richting van Eindhoven. Ter hoogte van de afslag met Stein werd de bestuurder door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Ook de alcoholblaastest bevestigde het alcoholgebruik. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking aan een ademanalyse moest verlenen. De uitslag van de analyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.8 en 1.9 promille. Tegen de inwoner van Stein werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Oirsbeek, bushuisje vernield.

Op de Provincialeweg Zuid te Oirsbeek heeft woensdagmorgen omstreeks 03.15 uur een onbekend gebleven man een bushokje vernield. Een getuige zag de man met een hamer de ruiten van het bushokje inslaan waarna de politie gebeld werd. Een politiepatrouille ging onmiddellijk ter plaatse man trof de vernieler niet meer aan. Van het bushokje werd een van de zijruiten vernield. Het glas lag geheel verspreid over de grond. Namens het busbedrijf zal van de vernieling aangifte worden gedaan.

Sittard, sportdag werd stropdag.
Dinsdagmiddag 11 maart 2003 heeft een 16 jarige inwoner van Sittard bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn beurs en GSM. Deze werden maandagavond gestolen uit een kleedlokaal van de voetbalvereniging Alamania aan de Bachstraat te Sittard. Tijdens de training tussen 19.15 en 20.30 uur wist een onbekende zowel de beurs als de telefoon uit de binnenzak van een jas van de Sittardenaar weg te nemen. In de beurs was een geldbedrag van 25 euro aanwezig. Een bewoonster uit de buurt vond de beurs aan en trof daarin het adres van de benadeelde aan. Het bleek weggenomen te zijn.

Beek, 58 bekeuringen.
Woensdagmorgen 12 maart 2003 heeft de politie tussen 07.30 en 08.30 uur een speciale verkeerscontrole gehouden op het verkeersgedrag van de schoolgaande jeugd op de Stationsstraat te Beek. Het merendeel van de schoolgaande jeugd rijdt op de Stationsstraat aan de verkeerde kant van de weg en berijdt daarbij het fietspad alleen bestemd voor het tegemoet komende verkeer. Het verkeersgedrag heeft in het verleden regelmatig tot irritatie bij zowel de fietsers uit tegenovergestelde richting maar ook bij automobilisten geleid.
Vandaag bekeurde de politie 58 voor het merendeel jeugdigen die allen aan de verkeerde zijde van de weg reden. De aan hun aangeboden transactie bedroeg 23 euro.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-03-2003 '
Lees ook