Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-05-2002
Persberichten district Sittard (HP 17.25 uur) Zondag 12 mei 2002

Spaubeek, aangehouden wegens vernieling:
Twee jongens woonachtig te Amsterdam zijn zaterdagmiddag 11 mei 2002 door de politie aangehouden nadat zij in een treincoupe van de NS graffiti hadden aangebracht.
Het tweetal bracht omstreeks 17.00 uur in de treincoupé op het raam met een spuitbus graffiti aan waarvan andere inzittenden van de coupe getuige waren. Na de conducteurs gewaarschuwd te hebben werd het tweetal uit de trein gezet en in handen gesteld van de politie. Het tweetal had met een stift ook een rugleuning en een tafeltje beklad. Aan het politiebureau werd tegen het tweetal 18 en 19 jaar proces-verbaal opgemaakt. De spuitbus en de stift zijn in beslag genomen. Na verhoor kon het tweetal huiswaarts.

Sittard, proces-verbaal wegens belediging:
Een 17 jarige inwoner van Sittard is zaterdag 11 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het beledigen van een politieambtenaar. De 17 jarige reed omstreeks 17.30 uur op zijn bromfiets voorbij een rood licht op de Rijksweg Noord te Sittard. Hij werd daarop door de bemanning van een patrouilleauto bekeurd. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring beledigde hij in eerste instantie voornamelijk de vrouwelijke agente maar vervolgens ook de mannelijke agent. Ondanks een waarschuwing er mee op te houden kon hij zijn mond niet houden en bleef beledigende woorden naar de politieagenten uitspreken. Hij werd daarna aangehouden en voor verder onderzoek in gesloten aan het politiebureau. Bij zijn overbrenging verzette hij zich waarna hij geboeid werd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij onder ouderlijk gezag geplaatst.

Sittard, rijden onder invloed:
Zondag 12 mei 2002 heeft de politie tegen een 30 jarige fietser woonachtig te Sittard proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Een politiepatrouille zag omstreeks 03.15 uur een fietser zich erg slingerend over de Baandert te Sittard voortbewegen terwijl er ook geen verlichting werd gevoerd. Bij het eerste contact met de fietser bleek deze behoorlijk wat alcohol gedronken te hebben. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 2.0 en 2.1 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemakt. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 11 uur.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-05-2002 '
Lees ook