Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-05-2002 POersberichten district Heerlen (HP 16.05) Zondag 12 mei 2002

Heerlen, diverse autos vernield:

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in het stadsdeel Molenberg te Heerlen diverse autos vernield. Vermoedelijk een groepje van drie jongens bekrasten in de nachtelijke uren minimaal 15 personenautos. De krassen werden aangebracht met een scherp voorwerp op de zijkanten maar ook op de motorkappen van autos. Ook moesten enkele spiegels van autos het ontgelden. Deze werden van de autos getrapt. Op twee auto werd de tekst Fuck You gekrast. De meeste benadeelde hebben inmiddels van de vernielingen aangifte gedaan. In het stadsdeel Molenberg zal nog een buurtonderzoek ingesteld worden om mogelijk de daders nog te kunnen achterhalen.

Hoensbroek, man aangeschoten:
Zondagmorgen 12 mei 2002 omstreeks 06.40 uur kreeg de politie een telefonische melding van een man op de Akerstraat Noord dat hij beschoten zou zijn, maar dat hij niet gewond was geraakt. Pratende via de telefoon met de man gaf deze plotseling geen antwoord meer, terwijl er wel duidelijk achtergrondgeluid van rijdende autos hoorbaar was. Diverse patrouille-autos vervoegden zich meteen ter plaatse. Bij een telefooncel werd de man liggend op de grond aangetroffen. Hij bleek geen letsel te hebben, maar in diepe rust. Hij bleek niet beschoten te zijn maar zwaar aangeschoten. De 18 jarige man uit Rotterdam kreeg een lift naar het station om zijn terugreis te kunnen beginnen.

Heerlen, woninginbraak:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Hendestraat te Heerlen. Vermoedelijk door te hengelen werd de voordeur van de woning opengemaakt waarna de benedenverdieping van woning doorzocht werd. Ontvreemd werden een laptop, drie mobiele telefoons, twee beurzen en een spaarvarken met daarin naar schatting enkele honderden euros. De bewoners hebben van de inbraak aangifte bij de politie gedaan. Zij bemerkten de inbraak zaterdagmorgen toen een van hen omstreeks 05.00 uur de voordeur wagenwijd zag openstaan.

Heerlen, autokraker aangehouden:
Een 30 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagmorgen 11 mei 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een autokraak. Een getuige zag deze autokraak plaatsvinden omstreeks 08.30 uur op de Ruys de Beerenbroecklaan te Heerlen waar een geparkeerde personenauto werd opengebroken. De door de getuige gewaarschuwde eigenaar stelde daarvan meteen de politie in kennis en ging meteen met zijn auto achter de autokraker aan. Politieagenten snelden vanuit het politiebureau te voet naar de over de Spoorsingel lopende autokraker, waar de getuige de autokraker aanwees. Deze werd daarop door de politie aangehouden. Bij de aanhouding viel uit de kleding van de aangehouden verdachte een autoradio/cdspeler op de grond. De eigenaar van de auto herkende de autoradio als zijn eigendom. De verdachte is aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. In het kader van snelrecht zal hij door justitie worden vervolgd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-05-2002 '
Lees ook