Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.05 uur) Woensdag 12 juni 2002

Maastricht, vals geld:
Drie goed geklede mannen met een zuid Europees uiterlijk hebben dinsdagmiddag een poging gedaan een vals bankbiljet van US $50 te wisselen. Omstreeks 11.45 uur kwam het drietal het wisselkantoor gevestigd aan de Kleine Staat te Maastricht binnen en boden het bankbiljet ter wisseling aan. De medewerkster nam het bankbiljet in ontvangst en bemerkte dat het vals was. Het drietal bemerkte dat de medewerkster argwaan had gekregen en verliet daarop overhaast het wisselkantoor. De medewerkster waarschuwde vervolgens de politie. Het drietal werd niet meer aangetroffen. De politie heeft het bankbiljet in beslag genomen.

Maastricht, winkeldiefstal:
Twee inwoners van Maastricht zijn dinsdagmiddag 11 juni 2002 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. Het tweetal, 45 en 46 jaar en beiden woonachtig te Maastricht, ontvreemdde omstreeks 15.15 uur in een supermarkt gevestigd aan de Roserije te Maastricht etenswaren, drank en rookwaren. Nadat zij aan de kassa niet betaalden werden zij aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam het tweetal mee naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. Ieder kreeg van de politie een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor konden zij huiswaarts. De ontvreemde goederen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Valkenburg, rijden onder invloed:
Een 53 jarige fietser, woonachtig te Valkenburg, is dinsdagavond 11 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De fietser reed omstreeks 20.50 uur over Broekhem te Valkenburg waar hij behoorlijk slingerend reed. Dit werd gezien dor een politiepatrouille die overging tot een controle. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk aan Bachchus geofferd te hebben, welk alcoholgebruik door een alcoholblaastest bevestigd werd. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.4 promille. Tegen de inwoner van Valkenburg werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt om zich te verantwoorden bij de Officier van Justitie. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 7 uur in zijn bezit.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 25 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagmorgen 12 juni 2002 door de politie aangehouden nadat zij onder invloed van alcoholische drank een geparkeerde personenauto aanreed.
In de ondergrondse parkeergarage van het Vrijthof te Maastricht veroorzaakte de automobiliste omstreeks 00.10 uur bij het wegrijden een aanrijding met een geparkeerde personenauto. Na de aanrijding reed de automobiliste van de ongevalsplek weg zonder te stoppen. Een getuige zag de aanrijding plaatsvinden en noteerde het kenteken van de auto welke ter beschikking werd gesteld van de gewaarschuwde politie. In haar woning te Maastricht trof de politie de automobiliste aan. Zij werd meegenomen naar het politiebureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1 promille. De politie maakte tegen de inwoonster van Maastricht proces-verbaal op wegens het verlaten van een ongevalsplek en het rijden onder invloed. Na verhoor kon de verdachte huiswaarts met een rijverbod van drie uur in haar bezit.

Maastricht, insluiper aangehouden:
Een 25 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is woensdagmorgen 12 juni 2002 door een medeweker van een beveiligingsbedrijf in het Centre Ceramique aangehouden. De man had zich tijdens kantooruren late insluiten.
Afgelopen nacht trad omstreeks 03.00 uur het alarm van de inbraakbeveiliging in het Centre Ceramique in werking. Bij een rondgang door het gebouw trof een medewerker van een beveiligingsbedrijf een onbekende man aan die hij aanhield en de politie van de aanhouding in kennis stelde. Bij onderzoek bleek dat de man brood gestolen had omdat hij honger had. De man had zich tijdens kantooruren op het damestoilet ingesloten en had zich na het verwijderen van een plafondplaat in de holle ruimte boven het plafond van het toilet verborgen. In de nachtelijke uren was hij uit deze ruimte geklommen en was in het gebouw van het Centre Ceramique gaan lopen. De detectoren van het beveiligingssysteem deden hun werk en gaven alarm op de centrale van het beveiligingsbedrijf. De man werd daarop aangetroffen kort nadat hij in de keuken brood had gestolen. Hij werd ingesloten aan het politiebureau voor het instellen van een verder onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen:
In een woning aan de Courtoisstraat te Maastricht heeft de politie dinsdagmiddag 11 juni 2002 een hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning aan de Courtoisstraat te Maastricht stelde de politie dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur een onderzoek in. In aanwezigheid van de bewoner trof de politie in de kelder van de woning een hennepkwekerij aan bestaande uit 180 hennepplanten die beschenen werden door 17 assimilatielampen. Verder trof de politie twee koolstoffilters, een afzuiginstallatie, ventilatieapparatuur, transformatoren en een tijdklok aan. Na monsterneming van de hennepplanten en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. De politie maakt tegen de 34 jarige bewoner proces-verbaal op. In het kader van afhandeling snelrecht kreeg hij een transactievoorstel aangeboden van 1800 euro. Medewerkers van Nutsbedrijven hebben een onderzoek ingesteld naar de stroomafname. Deze bleek illegaal betrokken te worden. De bewoner zal met betrekking tot de illegale stroom afname een navordering krijgen, terwijl er tevens proces-verbaal wordt opgemaakt wegens diefstal van elektriciteit.

Maastricht, straatroof:
Een 78 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagmorgen 11 juni 2002 het slachtoffer geworden van een straatroof. Zij liep enkele behoorlijke kneuzingen en diverse schaafwonden op. Zij moest in het ziekenhuis worden behandeld. De verdachte is nog voortvluchtig. Het slachtoffer werd dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur op de Prestantstraat te Maastricht beroofd door een toen nog onbekende man. De vrouw die haar schoudertas probeerde te behouden werd over de grond gesleept en liep daarbij meerder schaafwonden aan haar knieën op terwijl ook haar schouder letsel opliep. De straatrover kreeg ondanks het verzet van het slachtoffer de tas in zijn bezit en ging ermee vandoor in de richting van de Brusselseweg te Maastricht. Het slachtoffer werd voor medische behandeling met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Getuigen hadden de straatrover zien weglopen en konden de politie die een buurtonderzoek instelde behoorlijk wat informatie verschaffen. Verborgen achter een GFT-bak werd in een tuin van een woning aan de Christiaan Sterckstraat te tas van het slachtoffer aangetroffen. Ook de verblijfplaats van de mogelijke verdachte werd bekend. Deze verblijfplaats zou een personenauto zijn die langs de Brusselseweg te Maastricht geparkeerd stond. In deze auto trof de politie een identiteitskaart aan waarop de identiteit van de straatrover vermeld stond. De straatrover is nog voortvluchtig. Naar hem wordt gezocht.

Maastricht, man neergestoken:
Een 30 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 12 juni 2002 op de Victor de Stuersstraat te Maastricht door een onbekende man met een onbekend steekvoorwerp gestoken. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis opgenomen en moest een operatie ondergaan. Omstreeks 03.00 uur liep het slachtoffer over de Victor de Stuersstraat te Maastricht waar hij werd aangesproken door een hem bekende man. Bij het daarop volgende gesprek werd het slachtoffer zonder enige aanleiding met een onbekend steekvoorwerp gestoken. De onbekend man rende daarop samen met een hem vergezellende man weg in de richting van de Sint Annalaan en vervolgens naar het Volksbondplein waar het slachtoffer beiden uit het oog verloor. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij werd opgenomen en vervolgens vandaag geopereerd diende te worden. Bij een eerste medisch onderzoek bleek dat de toegebrachte steek vermoedelijk geen vitale delen van het slachtoffer had geraakt, maar er diende wel operatief ingegrepen te worden. Hij slachtoffer is opgenomen. Het slachtoffer heeft de afgelopen nacht nog geen verklaring kunnen afleggen. Dit zal vandaag gebeuren. De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-06-2002 '
Lees ook