Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-06-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.45 u) Woensdag, 12 juni 2002

District Heerlen

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Het slingerende rijgedrag van een 33-jarige automobilist uit Geleen trok afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Kloosterweg in Heerlen de aandacht van een politiepatrouille. Bij controle bleek dag de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; uit de struiken gehaald
Een automobilist die afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht op de Ganzeweide in Heerlen met zijn auto plotseling over het gras / groenvoorziening reed, trok de aandacht van een politiepatrouille. De politie reed de automobilist achterna teneinde deze te controleren. Plotseling stopte de automobilist, sprong uit de auto en rende er vandoor. Bleek dat de auto waarin de verdachte had gereden sedert een paar maanden als gestolen stond gesignaleerd. De politie ging hem meteen achterna en vermoedde dat hij zich in bossages/struiken had verstopt waarop de politie een politiesurveillancehond (Bruno) inzette teneinde de man te kunnen opsporen. Ondanks herhaalde sommatie tevoorschijn te komen, weigerde de man dat. De
politie-surveillancehond traceerde de verdachte al snel in de bossages. Daarbij beet de hond de verdachte overigens in zijn benen. De verdachte, een 29-jarige man uit Hoensbroek werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Daar schakelde de politie een arts om even naar de bijtwonden aan de benen van de verdachte te kijken / verzorgen. De gestolen auto werd voor nader onderzoek veiliggesteld en de politie stelt verder onderzoek in.

Hoensbroek; aanhoudingen na beroving taxichauffeur Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding van een beroving van een taxichauffeur op de Burgemeester van de Kroonstraat in Hoensbroek. Bleek dat een 25-jarige taxichauffeur uit Eindhoven vannacht in Eindhoven een aantal personen met zijn taxi naar Heerlen moest vervoeren. In Hoensbroek moest het slachtoffer stoppen. Daar werd hij vervolgens vastgegrepen en werd onder bedreiging met een mes beroofd van zijn gsm en geld. Vervolgens stapten de overvallers uit waarna ze er vandoor renden. De politie trof even later / vannacht op de Akerstraat-Noord een aantal personen aan die voldeden aan het door het slachtoffer opgegeven signalement. Alle verdachten, vijf mannen (16 19 jaar) uit Rotterdam werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De taxichauffeur heeft bij de politie aangifte gedaan en de politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-06-2002 '
Lees ook