Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-07-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey 13.50 u) Vrijdag, 12 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aanrijding
Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur vond op een afrit van de Provincialeweg N281 (stadsautoweg) in Heerlen een aanrijding plaats. Een auto met een viertal inzittenden raakte door nog onbekende oorzaak op de afrit van de weg, sloeg over de kop, schoof in de berm waarbij het voertuig nog tegen de zijkant botste van een andere auto. Drie inzittenden van de auto raakten gewond en werden met allerlei snij-/schaafwonden en rugklachten per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. Na medische verzorging konden zij allemaal huiswaarts. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding en wie er precies heeft gereden.

Heerlen; openlijke geweldpleging
Afgelopen nacht, omstreeks 02.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een drietal jongeren die op de Akerstraat / Ruys de Beerenbroucklaan in Heerlen liepen, op hun weg tegen vuilnisbakken, bushokjes en tegen een buitenspiegel van een geparkeerde auto trapten. Ook werd in het openbaar tegen een gevel van een pand geurineerd. Vermoedelijk omdat de vandalen in de gaten kregen dat de getuige de politie belde werd hij vanachter bij de keel gegrepen en pakten ze hem zn gsm af en vernielden die. Ook uitten zij bedreigingen in de richting van het slachtoffer. De getuige wist zich echter los te rukken waarna op dat moment de politie terplaatse arriveerde. De drie verdachten / jongens (16 / 19 jr) uit Heerlen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De getuige / slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan en de politie stelt een nader/verder onderzoek in.

Kerkrade; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagavond verkeerscontroles gehouden op de Gravenweg en op de Laurastraat in Eygelshoven. Daarbij werden totaal 26 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid tot het niet dragen van de autogordel.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-07-2002 '
Lees ook