Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-07-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 14.45 u) Vrijdag, 12 juli 2002

District Sittard

Sittard; ingebroken
Afgelopen donderdagavond werden inbraken ontdekt in enkele kamerwoningen in een pand aan de Landweringstraat in Sittard. Gestolen werden onder meer kledingstukken, een lap-top, een radio en geld gestolen. Bij een inbraak donderdag in een woning aan de Putstraat maakten inbrekers onder meer een videorecorder buit.

Geleen; aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagavond op een perceel aan de Rijksweg-Zuid in Geleen twee inzittenden, een 31-jarige man en een 26-jarige vrouw, allebei uit Born, aangehouden. Die worden ervan verdacht even tevoren op de Rijksweg Zuid met hun auto allerlei aanrijdingen te hebben veroorzaakt / gehad en te zijn weg/doorgereden. Zo reden zij met de auto precies tussen twee rijen autos door die stonden voorgesorteerd voor de verkeerslichten, daarbij links en rechts voorgesorteerde autos rakend (die daarbij materiele schade opliepen). Benadeelde automobilisten hebben daarvan bij de politie aangifte gedaan. De auto van beide verdachten werd in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt een nader onderzoek in.

Stein/Puth; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag op diverse locaties in Stein (Industriestraat en De Halstraat) snelheidscontroles gehouden. Daarbij gaat het in beide gevallen om snelheidscontroles in 30-km-zones. Er werden totaal 302 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 106 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid (30 km p/u) overtreden en die werden terplaatse bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km p/u.
Bij een snelheidscontrole diezelfde donderdag op de Geleenstraat in Puth (Schinnen) betrapte de politie 24 voertuigbestuurders (van de totaal 333 gecontroleerde voertuigbestuurders) omdat ze de terplaatse geldende maximumsnelheid overtraden. Ook deze voertuigbestuurders werden terplaatse bekeurd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 12-07-2002 '
Lees ook