Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.15 uur) Donderdag 13 februari 2003

Maastricht, vrouw ernstig gewond bij verkeersongeval.

Een 48 jarige inwoonster van Maastricht is woensdagavond 12 februari 2003 ernstig gewond geraakt bij een vermoedelijk eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg te Maastricht.
Andere weggebruikers troffen omstreeks 21.00 uur op het fietspad van de Rijksweg ter hoogte van de molen een op de grond liggende vrouw aan. Boven op de vrouw lag de vermoedelijk door haar gebruikte bromfiets. De hulpdiensten werden daarop via het alarmnummer 112 te hulp gevraagd. De vrouw bleek buiten kennis en het inmiddels ter plaatse zijnd personeel van een ambulancevoertuig was het slachtoffer reeds aan het reanimeren.
Vermoedelijk is de vrouw tijdens het rijden op haar bromfiets ten val gekomen en raakte zij daardoor buiten bewustzijn. Bij een eerste onderzoek zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een aanrijding waarbij een tweede partij betrokken is. Het slachtoffer was er gisteravond slecht aan toe. Zij werd in het ziekenhuis opgenomen en kon niet gehoord worden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, overval in woning.

Woensdagavond 12 februari 2003 heeft in een woning aan de Toustruwe te Maastricht een gewapende overval plaatsgevonden. Een gezin (man en vrouw) alsmede een vriendin van het gezin, allen van buitenlandse afkomst, werden overvallen door ook drie onbekende buitenlandse mannen. Uit de woning werden o.a. enkele honderden euros gestolen. Het 27 jarige gezinshoofd verliet omstreeks 19.45 uur de flatwoning. Vermoedelijk hebben de drie onbekende mannen in het trapportaal staan wachten, want bij het verlaten van de woning werd het gezinshoofd vastgepakt en terug de woning binnengedrukt. Dit gebeurde onder vuurwapen dreiging. De twee in de woning aanwezige vrouwen, echtgenote en vriendin, werden door de overvallers bedreigd met vuurwapens en in een slaapkamer opgesloten, kort daarna ook gevolgd door het gezinshoofd. Nadat de drie overvallers geruime tijd in de woning waren geweest vertrokken zij. Zij bleken de gehele woning doorzocht te hebben waarbij een grote ravage werd aangericht. Kasten en laden werden compleet doorzocht en de inhoud daarvan werd over de vloer gegooid. Onder andere werden enkele honderden euros ontvreemd. De slachtoffers hebben gisteravond nog aangifte van de overval bij de politie gedaan. Zij werden niet gewond. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, rijden onder invloed.
Een 55 jarige inwoonster van Maastricht is donderdagmorgen 13 februari 2003 door de politie bekeurd wegens het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcohol.
Zij reed omstreeks 00.30 uur met haar auto op de Bogaardenstraat te Maastricht tegen een lichtmast aan waardoor schade ontstond. De ter plaatse gekomen politie stelde vast dat de automobilist gereden had terwijl zij alcohol gedronken had. Het alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse van de automobiliste een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 4 uur.

Bij een routinecontrole van een automobilist donderdagmorgen omstreeks 02.45 uur op de Fregatweg te Maastricht roken de politieagenten dat de bestuurder alcohol gedronken had. Het alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest waarna de bestuurder meegenomen werd naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Tegen de 34 jarige inwoner van Geulle werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 190 euro aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van twee uur.

Maastricht, mogelijke diefstal door buitenlandse vrouwen voorkomen. Bewoners van de Wolkammersdreef te Maastricht hebben dinsdagmiddag 12 februari 2003 bij de politie melding gedaan dat twee buitenlandse vrouwen de dag tevoren mogelijk in hun woning een diefstal hadden willen plegen. Door het tweetal goed in de gaten te houden werd een mogelijke diefstal voorkomen.
Het tweetal meldde zich maandagmiddag omstreeks 17.15 uur aan de woning van het bejaarde echtpaar. De vrouw des huizes deed open en het tweetal wist met een alom bekende smoesje, briefje schrijven voor de buren die niet thuis werden aangetroffen, in de woning binnen te komen. Dat binnen komen lukte nog wel, maar eenmaal geconfronteerd met de heer des huizes die het tweetal constant op hun vingers bleef kijken en de toegangdeur na hun binnenkomst ook afsloot, kreeg het tweetal geen enkele kans en vertrokken zij ook weer vlug. Na hun vertrek en een tijdje nadenken over het voorval vertrouwde het echtpaar het bezoek niet en meldde de politie dinsdagnamiddag het voorval.
Advies van de politie, geen vreemd volk toelaten in de woning en aan de deur wordt niet gekocht. Toch bezoek gekregen en vertrouwt men het bezoek niet, meteen de politie waarschuwen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 13-02-2003 '
Lees ook