Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-03-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.40 uur) Donderdag 13maart 2003

Sittard, rijden onder invloed.

De politie heeft donderdagmorgen 13 maart 2003 tegen een 35 jarige automobilist uit Hoenbroek proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Een automobilist meldde donderdagmorgen omstreeks 00.20 uur via zijn GSM bij de politie dat een automobilist met een kapotte band over de Odasingel te Sittard zou rijden. De vonken zouden vanaf het wiel onder de auto vandaan springen. Op de Engelenkampstraat trof de politie een diep krasspoor in het wegdek aan dat gevolg werd en eindigde op de Koolberg. Zoekende naar een vervolgspoor hoorden de politieagenten een schurend geluid van ijzer en ontdekten op de parkeerplaats van de Putstraat een automobilist die verwoedde pogingen deed een voorwiel te wisselen. De gehele band was van de velg gereden en de velg vertoonde zwaar slijtschade. De automobilist bleek behoorlijk aan Bacchus geofferd te hebben. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage uitwees van 1.4 promille. Tegen de inwoner van Hoensbroek werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Sittard. winkeldiefstallen.

Een 86 jarige inwoonster van Born is woensdagmiddag 12 maart 2003 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Zij ontvreemdde voor bijna 28 euro aan parfumerieartikelen en verliet de winkel zonder te betalen. Aan de uitgang werd zij ter verantwoording geroepen door het winkelpersoneel en werd zij door de gewaarschuwde politie meegenomen naar het bureau. Daar werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 130 euro. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Een 56 jarige inwoonster van Amstenrade is woensdagmiddag op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Zij nam in een supermarkt in een winkelcentrum aan de Wethouder Sangersstraat te Beek etenswaren t.b.v. ruim 21 euro weg en rekende deze niet aan de kassa. Aan de uitgang werd zij ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de inwoonster van Amstenrade meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij werd gedagvaard om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden. Van het winkelbedrijf kreeg zij een winkelverbod opgelegd.

Een 49 jarige inwoonster van Stein nam woensdagmiddag in een schoenwinkel aan het Raadhuisplein te Stein een paar schoenen weg die zij in een tas stopte. Toen zij daarmee de winkel verliet wilde het personeel de inhoud van de tas controleren. Dat wilde de vrouw met alle geweld voorkomen en probeerde zelfs het personeel te bijten. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau. Zij bleek twee paar schoenen en een paar badslippers met een totale winkelwaarde van 90 euro in de winkel weggenomen te hebben. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 13-03-2003 '
Lees ook