Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Donderdag 13 maart 2003

Maastricht, winkeldiefstal.

Een 18 jarige inwoonster van Eindhoven is woensdagmiddag 12 maart 2003 door de politie aangehouden nadat zij in een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat te Maastricht door beveiligingspersoneel op heterdaad werd betrapt bij een winkeldiefstal.
De inwoonster van Eindhoven ontvreemdde in het grootwinkelbedrijf een kinderbril uit een rek en stopt deze weg in een tas. Nadat zij dacht ongezien de winkel te kunnen verlaten werd zij bij het verlaten van de winkel op straat door beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldievegge meegenomen naar het politiebureau war tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Maastricht, vernielingen op begraafplaats.

Woensdagmiddag hebben op de begraafplaats aan de Symphoniesingel te Maastricht vernielingen plaatsgevonden. Bezoekers van de begraafplaats hoorden en aantal doffe klappen en zagen kort daarna twee jeugdige knapen van de begraafplaats weglopen. Na een kijkje genomen te hebben troffen de bezoekers diverse grafstenen aan die omver geduwd waren. Ook werd er over grafstenen gelopen en werden bloemvazen en versierselen vernield. De gewaarschuwde politie stelde meteen een onderzoek in maar het tweetal werd niet meer in de omgeving aangetroffen.
Vrij kort na de vernielingen op de begraafplaats werden van een flatgebouw langs de Brusselseweg vijf ruiten van kelderboxen ingegooid. Dit zou eveneens gebeurd zijn door twee knapen in de leeftijd tussen de 10 en 12 jaar. Ook nu bleven de jeugdigen onbekend. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen.
Donderdagmorgen 13 maart 2003 heeft de politie in een bedrijfspand aan de Van Hasselkade te Maastricht een hennepkwekerij aangetroffen. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de kwekerij ontmanteld.
Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in het bedrijfspand stelde de politie omstreeks 09.00 uur een onderzoek in. Aangetroffen werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij bestaande uit 557 jonge hennepplanten en 123 vrijwel volgroeide planten. Deze werden beschenen door enige tientallen groeilampen. Verder trof de politie transformatoren, een afzuiginstallatie, ventilatoren, een elektrische installatie, groeimiddelen en een hygrometer aan. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werd de kwekerij ontmanteld. In de kwekerij werden geen personen aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij is bekend, maar hij is nog niet verhoord.. Bij onderzoek van medewerkers van de Nutsbedrijven bleek dat de benodigde stroom voor de kwekerij illegaal betrokken werd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bunde, inbreker in been gebeten.
Donderdagmorgen 13 maart 2003 heeft de politie een 22 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden verdacht van het plegen van een inbraak of een poging daartoe.
Een bewoner van de Hemelboomlaan te Bunde werd kort na 05.00 uur gewekt door het gerammel van de dakpannen. Toen hij daarop naar het dak keek zag hij nog juist een schim van een persoon van het dak verdwijnen en meteen daarna was het geluid te horen van kapot vallende dakpannen. De gewaarschuwde politie zette meteen de omgeving af en stelde daarna met een politiehond een onderzoek in. Op het terrein van de boerenbond / dierenspeciaalzaak volgde de hond kennelijk een spoor en aan de achterzijde van het magazijn vond de hond een man die zich stilletjes onder een grote hondenmand verstopt had gehouden. Niet voor lang, want bij het aantreffen van de verstopte man hapte de hond meteen in het been van de man.
Deze werd meteen daarna aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De politie doorzocht de verdere omgeving naar een mogelijke tweede inbreker, maar deze werd niet aangetroffen. Vermoedelijk werd er niets ontvreemd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 13-03-2003 '
Lees ook