Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-02-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 13.20 uur) Vrijdag 14 februari 2003

Hoensbroek, hennepkwekerij ontmanteld.

Donderdagavond 13 februari 2003 heeft de politie in een woning aan het Gebrookerplein te Hoensbroek een hennepkwekerij aangetroffen, die na overleg met de Officier van Justitie geheel ontmanteld werd. De politie trof omstreeks 20.00 uur in een slaapkamer van de woning een hennepkwekerij bestaande uit 100 hennepplanten aan. Beide bewoners waren net doende met het plukken van de rijpe henneptoppen. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Ook de groeilampen, de ventilatoren en transformatoren werden in beslaggenomen. Bij controle door medewerkers van Essent bleek dat de stroom illegaal afgetapt werd. Tegen de bewoners zal proces-verbaal worden opgemaakt. Essent zal een navordering doen, daarnaast zal er een boete worden opgelegd wegens het aftappen van de stroom.

Heerlen, drugs in woning aangetroffen.

In een woning aan de Lokerstraat te Heerlen heeft de politie van Heerlen donderdag 13 februari 2003 ruim twee kilo harddrugs en 50 gram softdrugs aangetroffen. De identiteit van de bewoner is bekend. Zijn opsporing en aanhouding is verzocht.
De politie stelde donderdag omstreeks 16.15 uur in de woning een onderzoek in. In de kelderverdieping trof de politie een ruimte aan waar de drugs werden gemengd en verpakt. Ruim twee kilo heroïne werd in deze kelder aangetroffen. In de woning waartoe de kelder behoorde trof de politie nog 50 gram hasjiesj en een nepvuurwapen aan (niet van echt te onderscheiden). Alles werd door de politie in beslag genomen. Er werd geen bewoner aangetroffen. De identiteit van de bewoner is bij de politie bekend. Zijn opsporing, aanhouding en voorgeleiding is verzocht. De politie maakt proces-verbaal op.

Kerkrade, rijden onder invloed.
De politie heeft donderdagavond 13 februari 2003 tegen een 44 jarige automobilist uit Kerkrade proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Een politiepatrouille zag omstreeks 23.20 uur een personenauto slingerend over de Hamstraat te Kerkrade rijden. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag tussen 1.4 en 1.5 promille. De bestuurder bleek in het geheel niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem werd een uitgebreid proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Eygelshoven, hennepkwekerij in woning aangetroffen. De politie heeft donderdagmiddag 13 februari 2003 in een woning aan de Veldhofstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De stroom bleek illegaal betrokken te worden.
Omstreeks 15.20 uur stelde de politie in de woning een onderzoek in naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In aanwezigheid van de bewoner werd op de tweede verdieping van de woning een kwekerij aangetroffen bestaande uit 180 oogstrijpe hennepplanten. In een droogkamer trof de politie 350 gram marihuana aan, de opbrengst van een eerdere oogst. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De ventilatoren, transformatoren, groeilampen, filters en schakelklokken werden in beslaggenomen. Medewerkers van Essent constateerden dat er met de stroommeter geknoeid werd. De stroomtoevoer naar de woning werd derhalve afgesloten. In het kader van snelrecht zal tegen de bewoner proces-verbaal worden opgemaakt. Essent zal naast een boete wegens het knoeien met de stroomtoevoer ook een navordering doen vanwege het stroomverbruik.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 14-02-2003 '
Lees ook