Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.30 u) Vrijdag, 14 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; niet voldoen aan politiebevel/vordering, verzet Afgelopen donderdagmiddag kreeg de politie een melding van een mede-weggebruiker dat er mogelijk iemand onder invloed de auto bestuurde. De politie traceerde de auto op de Wickraderweg in Heerlen waar de bestuurder, een 61-jarige man uit Brunssum voor een verkeerslicht was gestopt. Net toen de Brunssummer weer optrok en verder reed sommeerde de politie hem te stoppen (teneinde hem nader te controleren), waaraan hij niet voldeed en vervolgens gewoon verder reed. Even later kon de automobilist toch tot stoppen worden bewogen, echter hij wilde nog steeds verder rijden. De man weigerde medewerking aan de controle waarbij hij weigerde de auto uit te schakelen en uit te stappen waarop de politie hem aanhield en uit de auto haalde. Daartegen verzette de Brunssummer zich hevig waarbij hij ook naar de politie schopte. Ook in het politiebureau weigerde de verdachte medewerking en verzette hij zich hevig waarbij hij tijdens de strubbelingen zijn hoofd tegen een muur schaafde (werd later medisch daaraan verzorgd). De auto van de verdachte werd in beslag genomen. De politie heeft van de verdachte, die een bepaald ziektebeeld heeft en daarvoor medicijnen gebruikt, een bloedproef afgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; brand
Een 29-jarige automobilist uit Hoensbroek die met zijn auto op Rimburgerweg in Brunssum reed ontdekte dat de motor van de auto tijdens het rijden plotseling afsloeg en allerlei lampjes op het dashboard gingen branden. Hij wist de auto in de berm langs de weg tot stilstand te brengen ging poolshoogte nemen waarbij hij een kijkje nam onder de motorkap. Hierbij kwam hem een steekvlam tegemoet die zijn bovenkleding in brand zette, een paar hoofdharen verschroeiden en ook raakte hij gewond aan een hand. Door snel de bovenkleding uit te trekken wist de Hoensbroekenaar erger te voorkomen. De brandweer heeft de brand geblust. Het voorste gedeelte van de auto is geheel uitgebrand. Het slachtoffer heeft zich medisch aan een hand laten verzorgen.

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen donderdagavond omstreeks 22.40 uur kreeg de politie een melding dat een tweetal, vermoedelijk dronken mannen vernielingen zouden aanrichten. Zo zouden banden van autos lek steken. De politie trof op de Drievogelstraat in Kerkrade twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement die kennelijk onder invloed waren. Bleek dat op de Industriestraat, ter hoogte van het Plein van een viertal autos banden waren lek gestoken. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar hun mogelijke betrokkenheid daarbij.

Landgraaf; flessentrekkerij
Afgelopen donderdagavond kreeg de politie een melding dat in een restaurant aan de Hovenstraat iemand had gegeten, echter toen het op betalen aankwam daarvoor geen geld had. De verdachte, een 46-jarige man uit Landgraaf werd op verdenking van flessentrekkerij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij bekende onlangs / al eerder in een ander restaurant in het winkelcentrum in Landgraaf te hebben gegeten zonder daarvoor te betalen en ook in een restaurant in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 14-03-2003 '
Lees ook