Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.05) Dinsdag 14 mei 2002

Maastricht, Hennepkwekerijen aangetroffen:
In twee woningen aan de Beeldsnijdersdreef te Maastricht heeft de politie maandagmiddag 13 mei 2002 hennepkwekerijen aangetroffen. Na monsterneming van de planten en overleg met de Officier van Justitie werden beide kwekerijen geheel ontmanteld.
Naar aanleiding van klachten over stankoverlast vermoedelijk afkomstig van een hennepkwekerij stelde de politie maandagmiddag in twee woningen aan de Beeldsnijdersdreef een onderzoek in naar de mogelijkheid van aanwezigheid van een hennepkwekerij. In een berging behorende bij een woning werd ruim 23 kilo gedroogd henneptoppen aangetroffen terwijl in een tweede berging een hennepkwekerij werd aangetroffen bestaande uit 234 hennepplanten. Deze werden beschenen door diverse assimilatielampen terwijl er verder o.a. transformatoren, ventilatoren, een afzuiginstallatie en drie koolstoffilters werden aangetroffen. De politie heeft monsters genomen van de aanwezige planten en werd na overleg met de Officier van Justitie de gehele kwekerij ontmanteld. De 24 jarige eigenaar van de woning was niet aanwezig. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ook in een tweede woning aan de Beeldsnijdersdreef te Maastricht trof de politie een hennepkwekerij aan. In de garage behorende tot de woning trof de politie een hennepkwekerij aan bestaande uit 483 hennepplanten. Deze werden beschenen door 28 groeilampen. Ook hier trof de politie ventilatoren, transformatoren en afzuiginstallaties aan. Na monsterneming en na overleg met de Officier van Justitie werd de kwekerij ontmanteld. De niet aanwezige bewoner is uitgenodigd aan het politiebureau om een verklaring af te leggen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Een 44 jarige inwoner van Maastricht is maandagmiddag 13 mei 2002 door de politie aangehouden nadat hij door winkelpersoneel betrapt was bij het plegen van een winkeldiefstal.
De inwoner van Maastricht ontvreemdde in een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht blikjes bier en eetwaar ten bedrag van ruim 5 euro. Bij de diefstal werd hij betrapt door het personeel. Na betrapt te zijn bedreigde de winkeldief in woorden het personeel gebruik te zullen maken van een spuit. De gewaarschuwde politie kon de winkeldief aanhouden waarna hij voorzien van handboeien werd overgebracht naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt wegens het plegen van een winkeldiefstal en bedreiging. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. In het kader van snelrecht zal hij worden vervolgd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 14-05-2002 '
Lees ook