Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-05-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.10 u) Dinsdag, 14 mei 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; uit handen gegrist
Een 39-jarige man uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van straatroof. De Heerlenaar liep afgelopen maandagmiddag omstreeks 13.45 uur samen met een vrouwelijke kennis van hem op de Raadhuisstraat in Heerlen waarbij hij op een gegeven moment zijn gsm aan haar had gegeven omdat de vrouw even moest bellen. Plotseling kwam vanachter een bromfietsbestuurder aangereden die de gsm uit de handen van de telefonerende vrouw griste. Met de buit reed de bromfietsbestuurder in de richting van de Geleenstraat / Kruisstraat er vandoor.

Klimmen; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag omstreeks 16.45 uur vond op de T-kruising Schoolstraat en Grubbeweg in Klimmen een aanrijding plaats. Een 14-jarige jongen/fietser uit Klimmen botste er met zijn fiets tegen een auto, bestuurd door een 45-jarige man uit Schin op Geul. De jonge fietser kwam daarbij, via de voorruit van de auto op het wegdek terecht en raakte gewond. Hij werd met ondermeer een gebroken been, een gebroken arm en allerlei inwendige letsels overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar hij werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Kerkrade; bekeurd
De politie heeft afgelopen maandagmiddag een 49-jarige vrouw uit Kerkrade bekeurd met een boete 115,- Euro. Personeel van een winkel aan de Hoofdstraat in Kerkrade betrapte de vrouw bij diefstal van een flesje wijn en shampoo ter waarde van totaal ruim 9,- Euro.

Landgraaf; geschoten
Afgelopen maandagavond omstreeks 22.30 uur was er op de Beatrixstraat in Landgraaf een ruzie tussen een aantal personen waarbij op een gegeven moment ook is geschoten. Twee personen, een 26-jarige man en een 31-jarige man uit Landgraaf zijn bij die ruzie gewond geraakt. De 26-jarige man werd met verwondingen aan een arm en buik, en de ander met een verwonding aan een been voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis en konden daarna vertrekken. Totaal hield de politie die avond vier verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de ruzie c.q. het gebeurde. Daarbij gaat het om twee vrouwen (14/38) en twee mannen (17/26), allemaal uit Landgraaf. Een van hen, de 26-jarige man die bij het gebeurde aan een arm en buik gewond was geraakt, werd na medische behandeling overgebracht naar het politiebureau. Alle vier verdachten werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar hetgeen er is gebeurd en de aanleiding daarvan.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 14-05-2002 '
Lees ook