Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-06-2002
Persberichten district Kerkrade (Rkey 14:02 uur) Vrijdag 14 juni 2002

Kerkrade: Doe effe normaal
Op woensdag 19 juni 2002 zal voor de kinderen van de groepen 8 van alle basisscholen in Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Vaals en Gulpen/Wittem in het kader van het schooladoptieplan "Doe effe normaal" een mega-dag gehouden worden. Het betreft hier tussen de
1.600 en 1.800 kinderen.


In het kader van het adoptieplan hebben politieagenten uit het Kerkraadse district de afgelopen twee jaren aan de leerlingen les gegeven waarbij diverse onderwerpen zoals diefstal, vandalisme, milieu, bureau HALT, verslaving, geweld en verkeer behandeld werden.

Ter afsluiting van deze twee jaren wordt de leerlingen nu een hopelijk onvergetelijke dag aangeboden.

Zoals gemeld vindt een en ander plaats op woensdag 19 juni 2002 en wel in het hockeystadion Kaldenborn aan de Stadionbaan 1 in Heerlen.

Het programma ziet er als volgt uit:

* 08.30-09.15 uur ontvangst scholen

* 09.15-09.30 uur opening door de plv. Districtschef Kerkrade dhr. Th. Heins

* 09.30-09.45 uur landing parachutisten met gemeentevlaggen
* 09.45-11.30 uur penaltyschieten voor de penaltybokaal tegen jeugdkeepers van Fortuna Sittard

* 11.30-12.30 uur demonstratie hondengeleiders/mobiele eenheid/beredenen

* 12.30- .. ..uur bezichtiging van diverse voertuigen zoals politie, brandweer, ambulance Koninklijke Marechaussee

De media wordt hierbij uitgenodigd om tijdens dit festijn aanwezig te zijn.

Collega Patrick van Loon of een van zijn collegas zal voor u die dag als aanspreekpunt fungeren.

Kerkrade; auto inbeslaggenomen
Toen de politie afgelopen donderdagavond op de Koningsweg in Kerkrade een 22-jarige automobilist uit Maastricht bekeurde wegens het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren, bleek bij nadere controle dat de Maastrichtenaar in een auto reed met een ongeldig kentekennummer. Daarnaast bleek ook nog dat de man aanvankelijk een valse naam had opgegeven. De politie nam de auto in beslag en hield de verdachte voor nader onderzoek aan. In het politiebureau bleek verder nog eens dat de Maastrichtenaar geen rijbewijs heeft en ook dat hij gesignaleerd stond voor een drietal nog openstaande boetes van totaal ruim Euro 255,-. De openstaande boetes werden meteen betaald en de politie maakt terzake de gepleegde feiten proces-verbaal op tegen de verdachte. Landgraaf; boete van Euro 42.900,-
Bij controle afgelopen donderdagmiddag in een woning aan de Heistraat in Landgraaf vond de politie in enkele ruimten hennepkwekerijen met totaal ruim 500 henneppanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur inbeslaggenomen. Omdat volgens Essent met de electriciteitsmeter is geknoeid, sloot Essent het pand van de electriciteit af en gaat pas na betaling van 1.000,- Euro over tot heraansluiting waarna overigens nog een definitieve aanslag/boete van Essent volgt. Uit het ingestelde politie-onderzoek bleek verder dat de verdachte reeds meerdere malen had geoogst en deze had verkocht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de hennepkweker. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met de officier van justitie kreeg de verdachte een boete opgelegd van Euro 42.900,- !

Overigens vond de politie bij controle afgelopen donderdagmorgen ook in een woning aan Op de Heugden in Landgraaf in enkele ruimten hennepkwekerijen met totaal zon 600 henneppanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur inbeslaggenomen. De politie stelt hier nog een nader onderzoek in naar de identiteit van de hennepkweker.

Landgraaf; aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag in een pand in Landgraaf een 49-jarige man aangehouden. Die wordt verdacht van een inbraak afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Schachtstraat in Landgraaf. De aanwezige bewoonster overliep die middag in de woning een inbreker die plotseling een mes tevoorschijn haalde waarmee hij het slachtoffer bedreigde. De inbreker stal vervolgens in de woning geld en verliet de woning. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie aanwijzingen omtrent de identiteit van de verdachte en ging hem dan donderdagmiddag aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft de inbraak inmiddels bekend waarbij hij aangaf met het in de woning gestolen geld verdovende middelen te hebben gekocht. De politie stelt verder onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 14-06-2002 '
Lees ook