Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-06-2002
Persberichten district Heerlen (RKey 14:05 uur) Vrijdag 14 juni 2002

Heerlen; fietsendief
De politie heeft afgelopen donderdagnamiddag een 38-jarige man uit Heerlen aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Het rijwiel stond (afgesloten) gestald op de Van der Maesenstraat in Heerlen. Daarbij forceerde de fietsendief het slot en ging met de fiets er vandoor. Politie-agenten die lucht kregen van de fietsdiefstal renden de fietsendief achterna en wisten de verdachte na een lange sprint te achterhalen. De gestolen fiets werd inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar (een 35-jarige man uit Heerlen die aangifte heeft gedaan van de fietsdiefstal). De aangehouden verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau en hij heeft de fietsdiefstal bekend. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg de verdachte meteen een dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Heerlen; aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht trof de politie op de Schinkelstraat een 20-jarige man uit Heerlen aan bij een motor. Vermoedelijk omdat hij de politie in het oog kreeg liep hij weg. Bij nader onderzoek van de motor kreeg de politie aanwijzingen dat de motor was gestolen. De Heerlenaar werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De motor werd veiliggesteld. Een 36-jarige man uit Aken heeft vanmorgen bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn motor (in Heerlen). De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum/Schinveld
De politie heeft een hennepkweker in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 950,- Euro. In de kelder van een woning aan de Servatiusstraat in Heerlen vond de politie bij controle afgelopen donderdagmorgen een hennepkwekerij (was geoogst) met ruim 90 hennepplanten die hingen te drogen. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (een groeilamp en tijd- en schakelapparatuur) inbeslaggenomen.

Bij controle in een woning aan de Essenstraat in Brunssum vond de politie in de garage een hennepkwekerij met totaal ruim 240 oogstrijpe hennepplanten aan. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (groeilampen, ventilatoren schakel-/tijdklokken etc.) inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Euro 1.600,-. was in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie de boete na het aantreffen van de inrichting van een hennepkwekerij met daarbij afvalresten van hennepplanten (er was geoogst) in een schuur bij een woning aan A Ge Water in Schinveld. Uiteraard werd ook hier alle apparatuur inbeslaggenomen. Omdat de politie aanwijzingen kreeg dat met de electriciteitsmeter is geknoeid werd Essent ingeschakeld. Voor heraansluiting met een nieuwe electriciteitsmeter moest meteen 1.000,- Euro worden betaald en een definitieve aanslag/boete volgt nog.

Kerkrade; auto inbeslaggenomen
Toen de politie afgelopen donderdagavond op de Koningsweg in Kerkrade een 22-jarige automobilist uit Maastricht bekeurde wegens het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren, bleek bij nadere controle dat de Maastrichtenaar in een auto reed met een ongeldig kentekennummer. Daarnaast bleek ook nog dat de man aanvankelijk een valse naam had opgegeven. De politie nam de auto in beslag en hield de verdachte voor nader onderzoek aan. In het politiebureau bleek verder nog eens dat de Maastrichtenaar geen rijbewijs heeft en ook dat hij gesignaleerd stond voor een drietal nog openstaande boetes van totaal ruim Euro 255,-. De openstaande boetes werden meteen betaald en de politie maakt terzake de gepleegde feiten proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdagmorgen in een woning aan Op de Heugden in Landgraaf vond de politie in enkele ruimten hennepkwekerijen met totaal zon 600 henneppanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur inbeslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerijen.

Bij controle afgelopen donderdagmiddag in een woning aan de Heistraat in Landgraaf vond de politie in enkele ruimten hennepkwekerijen met totaal ruim 500 henneppanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur inbeslaggenomen. Omdat met de electriciteitsmeter is geknoeid, sloot Essent het pand van de electriciteit af en gaat pas na betaling van 1.000,- Euro over tot heraansluiting waarna overigens volgt nog een definitieve aanslag/boete van Essent. De politie maakt proces-verbaal op tegen de hennepkweker.

Landgraaf; aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag in een pand in Landgraaf een 49-jarige man aangehouden. Die wordt verdacht van een inbraak afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Schachtstraat in Landgraaf. De aanwezige bewoonster overliep die middag in de woning een inbreker die plotseling een mes tevoorschijn haalde waarmee hij het slachtoffer bedreigde. De inbreker stal vervolgens in de woning geld en verliet de woning. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie aanwijzingen omtrent de identiteit van de verdachte en ging hem dan donderdagmiddag aanhouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft de inbraak inmiddels bekend waarbij hij aangaf met het in de woning gestolen geld verdovende middelen te hebben gekocht. De politie stelt verder onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 14-06-2002 '
Lees ook