Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-05-2002
Persberichten district Maastricht (HP 15.45 uur) Woensdag 14 mei 2002

Ulestraten, gewond bij verkeersongeval:
Een 52 jarige inwoner van Ulestraten is dinsdagavond 14 mei 2002 bij een verkeersongeval op de kruising Vliegveldweg / Nieuw Vliekerweg gewond geraakt. In het ziekenhuis te Sittard werden enkele botbreuken geconstateerd.
De 52 jarige inwoner van Ulestraten fietste dinsdagavond omstreeks 18.40 uur over de Vliegveldweg en wilde op de kruising links afslaan in de richting van de Nieuw Vliekerweg. Daarbij lette de bestuurder niet voldoende op het van achteren naderende verkeer en boog naar linksaf. Bij deze manoeuvre werd de fietser aangereden door een van achteren naderende personenauto bestuurd door een 33 jarige inwoonster van Stein. Deze werd plotseling geconfronteerd met de links afslaande fietser en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Bij de aanrijding en de daarop volgende val liep de fietser enkele botbreuken op. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis te Sittard waar een bovenbeenbreuk en een gebroken sleutelbeen werd vastgesteld. Vandaag zal het slachtoffer worden geopereerd. Een politiearts heeft in het ziekenhuis een bloedproef van het slachtoffer genomen omdat deze naar het gebruik van alcohol bleek te ruiken. Het bloedmonster zal voor verder onderzoek naar het Nederlands Forensisch instituut worden gezonden.

Meerssen, snelheidscontroles:
Dinsdag 14 mei 2002 heeft de politie op de Humcoverstraat en Tussen de Bruggen in de gemeente Meerssen snelheidscontroles gehouden. Deze vonden plaats tussen 09.30 en 12.30 uur. In het totaal werd de snelheid gemeten van 638 motorvoertuigen waarvan 76 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Valkenburg, snelheidscontroles:
Dinsdag 14 mei 2002 werden tussen 14.10 en 16.10 uur op Strucht te Schin op Geul en de Eykerweg te Margaten snelheidscontroles gehouden. In het totaal werd van 296 motorvoertuigen de snelheid gemeten. 26 bestuurders bleken harder te rijden dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Maastricht, dure eend:
Een 63 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagnamiddag 14 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Hij ontvreemdde in een supermarkt gevestigd in een winkelcentrum aan de Brusselsepoort te Maastricht een stenen eend met een winkelwaarde van 4.50 euro. Toe hij met de eend wegliep en deze niet betaalde werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon de winkeldief met lege handen huiswaarts. De gestolen eend is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Ook een 32 jarige inwoner van Zwolle pleegde dinsdag 14 mei 2002 in Maastricht een winkeldiefstal. Hij verzamelde ter waarde van 22,50 euro etenswaren in een supermarkt aan de Helmstraat te Maastricht en betaalde deze niet aan de kassa. Daarna verliet hij de winkel maar werd aan de uitgang ter verantwoording geroepen door het personeel. Aan het politiebureau werd tegen de inwoner van Zwolle proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 15-05-2002 '
Lees ook