Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-06-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 15.25 u) Zaterdag, 15 juni 2002

District Sittard

District Sittard; verkeerscontroles
Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag in Geleen (Rijksweg-Centrum) heeft de politie totaal 14 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel tot het rijden door het rode verkeerslicht. De politie heeft bij verkeerscontroles afgelopen vrijdagavond/zaterdagnacht in Sittard (Bergerweg), Geleen (Kerenshofweg) en Beek (Prins Mauritslaan) totaal een vijftal automobilisten betrapt bij het onder invloed besturen van hun motorvoertuig. De na ademanalyses gemeten alcoholpromillages in hun bloed varieerden tussen 0,5 en 1 promille alcohol in hun bloed. Enkele automobilisten werden bekeurd met ieder een boete van 190 Euro en tegen de overige automobilisten maakt de politie proces-verbaal op. Daarnaast werden zon tien automobilisten bekeurd wegens het ondermeer niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van de vereiste autopapieren.

Sittard; aanrijding
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 00.30 uur vond op de Hasseltsebaan in Sittard een aanrijding plaats. Een 34-jarige automobilist uit Geleen botste met zijn auto tegen de achterzijde van een andere auto, bestuurd door 37-jarige man uit Susteren. Die laatstgenoemde automobilist was met zijn auto voor het voor hem rode verkeerslicht (kruising met de Bergerweg) gestopt. Deze Susterense automobilist werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis in Sittard. Bleek dat de Geleense automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Beide autos raakten bij de aanrijding beschadigd en werden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Geleense verdachte.

Sittard; brand
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht kregen politie en brandweer een melding van een brand Aan Hiemstenrade in Sittard. Bleek dat brand was ontstaan in de hal van een woning aldaar. Die ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Daardoor konden de bewoners die wakker waren geschrokken in eerste instantie niet naar beneden. Zij wisten buurtbewoners te waarschuwen die vervolgens de brand in de hal hebben geblust. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in. Daarbij gaat de politie uit van brandstichting.

Grevenbicht; bliksem ingeslagen
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks 01.40 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Nieuwstraat in Grevenbicht. Bleek dat door blikseminslag brand was ontstaan op het dak van een pand aldaar (werd overigens door de brandweer snel en in korte tijd geblust). Bij nader onderzoek bleek dat de bliksem ook de schoorsteen van een ander pand in die straat had geraakt. Een geparkeerde auto had enige blikschade opgelopen als gevolg van afvallende dakpannen. Van meerdere woningen bleek als gevolg van de bliksem de stroom te zijn uitgevallen en waren electrische apparaten beschadigd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 15-06-2002 '
Lees ook