Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 16.00 u) Maandag, 15 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; aanrijding
Afgelopen zondagavond omstreeks 20.30 uur vond op de President Rooseveltlaan in Maastricht, ter hoogte van kruispunt de Geusselt een aanrijding plaats. Een 46-jarige automobilist uit Dortmund (D) botste met zijn tegen de achterzijde van een vrachtauto, waarvan de 46-jarige bestuurder uit Culemborg met zijn vrachtauto voor de verkeerslichten stilstond. Een in de personenauto mede-inzittende 41-jarige man uit Aken raakte bij de aanrijding gewond. Hij werd met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Boschstraat in Maastricht van een 39-jarige automobilist uit Maastricht, bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Ook tegen een 22-jarige automobilist uit Valkenburg a/d Geul maakt de politie proces-verbaal op wegens het onder invloed besturen van een motorvoertuig/auto. Dat bleek afgelopen nacht namelijk bij controle op de Wilhelminabrug in Maastricht. Ademanalyse wees uit dat de Valkenburger tussen 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed. Uiteraard kreeg de verdachte ook een rijverbod.

Valkenburg; bekeurd
De politie heeft een 22-jarige automobilist uit Maastricht bekeurd met een boete van 190 Euro. Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Sint Pieterstraat in Valkenburg a/d Geul bleek dat de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees een alcoholpromillage in zijn bloed uit tussen de 0,6 en 0,7 promille.

Eijsden; autobrand
Een 33-jarige bestuurster van een auto uit Landgraaf ontdekte afgelopen zondagmiddag op de Rijksweg in Eijsden (vlakbij het viaduct met de A-2) ontdekte onder het rijden ineens dat er rook vanonder het dashboard van haar auto kwam. Ze stuurde de auto meteen de berm in waarna meteen ook al vlammen zichtbaar werden. De vrouw verliet de auto waarop het voertuig meteen al in lichterlaaie stond. De politie heeft het verkeer omgeleid. De brandweer heeft de autobrand geblust waarna de weg voor het verkeer weer werd vrijgegeven. Het voertuig is afgesleept.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 15-07-2002 '
Lees ook