Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-07-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey 13.30 u) Maandag, 15 juli 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; aangehouden
Een 52-jarige man uit Landgraaf betrapte afgelopen zondagmiddag op de Doctor Poelsstraat in Heerlen een autokraker in zijn aldaar geparkeerde auto die bezig was de autoradio eruit te stelen. De autokraker die zich betrapt wist, stapte uit de auto en maakte dat hij wegkwam / rende er vandoor. De gewaarschuwde en inmiddels gearriveerde politie heeft vervolgens op de Klompstraat een 26-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats, die ervan wordt verdacht op de uitkijk te hebben gestaan, aangehouden. Later hield de politie in een snackbar aan de Saroleastraat een 29-jarige man, eveneens zonder vaste woon/verblijfplaats aan die van de autokraak wordt verdacht. Beide verdachten werden in het politiebureau ingesloten. De 29-jarige man heeft de autokraak inmiddels bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Hoensbroek; aanrijding
De politie maakt proces-verbaal op tegen een 28-jarige man uit Hoensbroek. Die botste afgelopen nacht, zondag op maandagnacht met zijn auto op de kruising Steenberglaan / Hoofdstraat in Hoensbroek tegen een lichtmast. Na de aanrijding heeft de verdachte de plaats van de aanrijding verlaten doch de politie wist hem later vannacht in Hoensbroek aan te houden. Bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft en dat de auto niet is verzekerd. De politie maakt terzake al die feiten proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; binnenbrand
Afgelopen zondagmorgen omstreeks 06.30 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Mgr. van Gilsstraat in Kerkrade. Bleek een dat in een flatwoning (op de vijfde verdieping) brand was uitgebroken. Omstreeks 07.00 gaf de brandweer het sein brand meester. In de flatwoning werd een gewonde kat aangetroffen. De kat werd per dierenambulance overgebracht naar het dierenasiel en de toestand van het dier is nog niet stabiel. De bewoner van de betrokken flatwoning werd (vermoedelijk wegens teveel ingeademde rook) naar het ziekenhuis in Heerlen overgebracht en kon na medische verzorging weer vertrekken. Hij werd vervolgens die zondagmorgen meteen aangehouden op verdenking van brandstichting en werd ingesloten. Vier bewoners van belendende flatwoningen werden in verband met rook/roetschade elders ondergebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; winkelkraken
Afgelopen zondagmorgen, omstreeks 06.45 uur vond vermoedelijk een ramkraak plaats op een winkel aan de Carboonstraat in Kerkrade. Bleek namelijk dat de gehele toegangsdeur was vernield doordat, vermoedelijk met een auto tegen de toegangsdeur was gereden. De ramkrakers hebben allerlei rookwaar buit gemaakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.
Afgelopen zondagmiddag werd een etalagekraak ontdekt in een kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Kerkrade. Bleek dat de etalagekrakers een winkelruit hadden geforceerd en uit de etalage allerlei kledingstukken hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; aanrijding
Afgelopen zondagavond omstreeks 18.30 uur vond op de Hamstraat in Kerkrade een aanrijding plaats. Een 28-jarige automobilist uit Heerlen die vermoedelijk de macht over het stuur was kwijtgeraakt, botste met zijn auto tegen een lichtmast. De automobilist kwam er met enkele schrammen/schaafwonden vanaf doch een mede-inzittende 28-jarige man uit Kerkrade raakte bekneld. Hij moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De Kerkradenaar werd per ambulance overgebracht naar het Klinikum-ziekenhuis in Aken (aard/ernst letsels nog onbekend). De totaal beschadigde auto moest worden afgesleept. Het voertuig bleek niet APK/gekeurd zijn en niet te zijn verzekerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 15-07-2002 '
Lees ook