Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.00 u) Zondag, 16 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen zaterdag op zondagnacht op de Groene Boord in Heerlen van een 35-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie vorderde ook het rijbewijs in van een 24-jarige automobilist uit Geleen. Die bleek bij controle afgelopen nacht op de Trompstraat in Heerlen eveneens onder invloed achter het stuur van zijn auto te zitten. Ademanalyse; eveneens ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Ruim 1 promille alcohol bleek een 33-jarige automobilist uit Kerkrade na ademanalyse in zijn bloed te hebben. De politie controleerde de verdachte afgelopen nacht op de Winckelen in Heerlen. Uiteraard maakt de politie een proces-verbaal op tegen de verdachte. Afgelopen zaterdag op zondagnacht omstreeks 01.30 uur vond op de Spoorsingel in Heerlen een aanrijding plaats. Een 32-jarige automobilist uit Brunssum botste met zijn auto tegen een muur. De man bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen 1,7 en 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; steen in gezicht
De politie heeft afgelopen zaterdagavond omstreeks 20.45 uur op de Akerstraat in Heerlen een 19-jarige man uit Hoensbroek aangehouden. Die wordt ervan verdacht even tevoren er met een steen te hebben gegooid naar 31-jarige man uit Heerlen. De steen trof de Heerlenaar in het gezicht waardoor de man gewond raakte. Hij werd voor medische verzorging en om zijn wonden in het gezicht eventueel te laten hechten, per ambulance naar het Atriumziekenhuis overgebracht. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar het gebeurde.

Landgraaf; kopstoot
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht zag de politie op het Sun-Plein in Landgraaf hoe een 18-jarige jongeman plotseling een zogenaamde kopstoot kreeg van een andere jongeman. De politie greep meteen in en hield de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Landgraaf aan. Die verzette zich echter hevig tegen zijn aanhouding waarbij de politie op een gegeven moment gebruik moest maken van pepperspray teneinde de verdachte onder controle te krijgen. Hij werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau waar hij, nadat hij eerst was verzorgd (ogen uitspoelen) in verband met het toepassen van de pepperspray, werd ingesloten. Het slachtoffer heeft van de mishandeling / kopstoot bij de politie aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Vaals; baldadigheid
Afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht kreeg de politie een melding van getuigen dat iemand op de Ceresstraat in Vaals geparkeerde autos had beschadigd (verbuigen ruitenwisser, antennes en vernielen buitenspiegels) en tegen gestalde fietsen trapte en die op de weg gooide. Die politie die snel ter plaatse ging trof er een 23-jarige man uit Vaals aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 16-03-2003 '
Lees ook