Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-05-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 11.30 u) Donderdag, 16 mei 2002

District Kerkrade

Kerkrade; inval in woning
Het projectteam middelzware criminaliteit van de Kerkraadse politie heeft afgelopen woensdagmorgen een inval gedaan in een woning in Eygelshoven. Daarbij trof de politie in de woning ongeveer 4 kilo amfetamine, een vat met ongeveer tien liter synthetische vloeistof welke vermoedelijk wordt gebruikt bij de productie van verdovende middelen, enkele duizenden XTC-tabletten, een geladen pistool, een hoeveelheid munitie en een neppistool. Dit werd allemaal inbeslaggenomen. De bewoners, een 54-jarige man en een 51-jarige vrouw werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Het geld, circa 4.500,- Euro dat de bewoner bij zich had, werd eveneens inbeslaggenomen.
Aanleiding
Het projectteam middelzware criminaliteit van de Kerkraadse politie was al een tijdje bezig met een onderzoek inzake een internationale handel in verdovende middelen. Daarbij kwamen het pand in Eygelshoven en de bewoners in beeld. Gistermorgen ging de politie onder leiding van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie dan ook tot actie over. De politie stelt verder onderzoek in.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur vond op de Hereweg in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 47-jarige bestuurster van een taxibusje uit Landgraaf botste met het taxibusje tegen een 3-jarig meisje uit Landgraaf dat plotseling wegliep van een vrouw en de weg opliep. De taxibus-bestuurster kon het kind niet meer ontwijken waarbij het meisje werd geschept. Het kind werd met vermoedelijk een hersenschudding en allerlei schrammen overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 16-05-2002 '
Lees ook