Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-05-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 13.10 u) Donderdag, 16 mei 2002

District Heerlen

Heerlen; rijbewijs ingevorderd
Het slingerende rijgedrag van een 63-jarige automobilist uit Heerlen, trok afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Terweijerweg in Heerlen de aandacht van de politie. Bij controle bleek dat de Heerlenaar onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij bijna 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Uiteraard kreeg de verdachte ook een rijverbod opgelegd.

Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag op diverse locaties in Brunssum (Merkelbeekerstraat, Heidestraat en op de Bouwbergstraat) verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden totaal 89 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het overschrijden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid (de meeste, terzake namelijk totaal 70 voertuigbestuurders bekeurd), het niet dragen van de autogordel (totaal 13 bekeuringen), het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren (4) tot het niet APK-gekeurd zijn van het voertuig.

Hoensbroek; opgelicht
Een 72-jarige bewoonster van een woning in Hoensbroek heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting. Afgelopen woensdagmiddag belde een, overigens net geklede man aan waarbij zich later nog een tweede man vervoegde. Die wisten haar te bewegen / te overtuigen tot het uitvoeren van reparaties aan haar woning. Echter, daartoe moest het slachtoffer wel een voorschotbedrag betalen, ondermeer wegens aanschaf van materialen. Na betaling van het voorschot, een geldbedrag van 900,- Euro, kwamen de bereidwillige reparateurs, die een witte bestelbus bij zich hadden, niet meer terug. De politie stelt een onderzoek in. Daarbij sluit ze niet uit dat mogelijk meer mensen slachtoffer zijn geweest van dergelijke oplichtingspraktijken. Die kunnen met de Hoensbroekse politie contact opnemen via telefoon 0900-8844.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 16-05-2002 '
Lees ook