Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-02-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.50 uur) Maandag 17 februari 2003

Geleen, tien aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij.

Zondagmiddag 16 februari 2003 heeft de politie in een bedrijfspand aan de Rijksweg centrum te Geleen een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden tien personen aangehouden die allen bezig waren met het knippen van de oogstrijpen henneptoppen. Ruim 23 kilo weed bleek inmiddels aanwezig te zijn.
Naar aanleiding van meerdere klachten over een penetrante hennepgeur ergens langs de Rijksweg te Geleen stelde de politie zondagmiddag omstreeks 14.15 uur een onderzoek in. De herkomst kon na enig zoekwerk worden achterhaald. Deze bleek afkomstig te zijn vanuit een bedrijfspand aan de Rijksweg. Via een kelderruimte betrad de politie het pand waarin tien personen werden aangetroffen die allen bezig waren met het knippen van henneptoppen. Allen werden door de politie aangehouden waarna zij voor verder onderzoek aan het politiebureau werden ingesloten.
In het bedrijfspand werden twee hennepkwekerijen aangetroffen. Een bestaande uit 300 inmiddels geknipte hennepplanten en de tweede uit 241 oogstrijpe planten. Ook werd een droogruimte aangetroffen waarin henneptoppen te drogen lagen. In het totaal werd ruim 23 kilo marihuana aangetroffen. De politie heeft na monsterneming van diverse henneptoppen en na overleg met de officier van Justitie de gehele hennepkwekerij ontmanteld. In beslaggenomen werden groeilampen, transformatoren, ventilatoren, koolstoffilters en elektrische apparatuur.
Medewerkers van Essent stelden vast dat er met het betrekken van stroom geknoeid werd. De stroomtoevoer naar het pand werd derhalve afgesloten en de stroommeter werd verwijderd. De meter wordt pas herplaats na het betalen van 2000 euro, terwijl er tevens een navordering van de genoten stroom zal plaatsvinden. Tegen alle aangehouden personen is proces-verbaal opgemaakt. Zeven verdachten variërend in leeftijd tussen 25 en 53 jaar, de knippers en knipsters, hebben allen een transactievoorstel aangeboden gekregen van 100 euro elk. De achtste persoon is een minderjarige jongen tegen wie nog strafrechtelijke maatregelen genomen moeten worden. Zij werden allen na verhoor in vrijheid gesteld.
Tegen de 38 jarige eigenaar en de 29 jarige eigenaresse van de kwekerij beiden afkomstig uit Sittard zal proces-verbaal worden opgemaakt. Zij zullen zich bij de Officier van Justitie in het kader van snelrecht moeten verantwoorden. Zij zijn gedagvaard. Na verhoor werden ook zij in vrijheid gesteld.

Stein, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed.

De politie heeft maandagmorgen 17 februari 2003 een inwoner van Stein aangehouden verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval onder invloed van alcohol.
Bij het parkeren van zijn personenauto op de Baesweilerstraat te Stein veroorzaakte de inwoner van Stein omstreeks 02.10 uur een aanrijding met een geparkeerde personenauto. Na het verkeersongeval stapte de bestuurder uit zijn auto en liep naar zijn woning. De gewaarschuwde politie heeft de veroorzaker in zijn woning aangehouden terzake van het rijden onder invloed en het verlaten van een ongevalsplek, beiden misdrijven van de Wegenverkeerswetgeving. De aan het politiebureau afgelegde ademanalyse gaf een uitslag tussen 1.7 en 1.8 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Spaubeek, jeugdigen aangehouden wegens baldadigheid. Twee jongens uit Beek zijn zondagavond 16 februari 2003 door de politie aangehouden na het vernielen van een autoruit op Hobbelrade te Spaubeek.
Bewoners van Hobbelrade hoorden kort voor middernacht na een harde klap het in werking treden van een autoalarm op straat, waarbij men twee jongens had zien wegfietsen. Bij onderzoek bleek met een kei een zijruit van een geparkeerde auto te zijn ingegooid. Het tweetal werd kort daarna in de buurt door de politie nog aangehouden. In eerste instantie ontkende het tweetal iets met de vernieling uit te staan te hebben. Maar bij verhoor aan het politiebureau werd de vernieling toegegeven. Tegen het tweetal, 17 en 18 jaar, en beiden woonachtig te Beek is proces-verbaal opgemaakt. In de loop van zondagmorgen is het tweetal weer in vrijheid gesteld.

Sittard, snelheidscontroles.
Zondag 16 februari 2003 heeft tussen 19.30 en 20.30 uur op de Dr. Nolenslaan te Sittard een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 240 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 37 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km per uur.
Aansluitend tussen 20.45 en 21.45 uur vond op de Rijksweg Zuid te Geleen een snelheidscontrole plaats. Van de 330 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 60 bestuurders harder te rijden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 84 km per uur. Alle overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen allen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 17-02-2003 '
Lees ook