Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Maandag 17 februari 2003

Maastricht, vrouw mishandeld door twee mannen.

Zondagmiddag liet een 38-jarige Maastrichtse tussen 14.45 en 15.00 uur haar hond aangelijnd uit op een grasveldje tussen de Augustushof en de Romeinsebaan in de woonwijk Daalhof. Op datzelfde moment waren er twee jongemannen die een hond eveneens uitlieten maar deze onaangelijnd lieten lopen. Het betrof hier een grote zwarte hond met krulhaar, vermoedelijk een bouvier. Toen de vrouw een opmerking maakte over het los lopen van de hond werd ze door een van de jongens tegen de grond geduwd waarop hij haar met een mes bedreigde en op haar instak. Hij raakte haar daarbij in het gezicht waarbij het slachtoffer een snijwond op haar wang opliep. Vervolgens renden beide jongens weg. De vrouw moest zich laten behandelen bij de afdeling spoedeisende hulp van het academisch ziekenhuis te Maastricht waar de snijwond werd gehecht. In de loop van de avond deed zij van de mishandeling bij de politie aangifte.

Maastricht, schoorsteenbrand.
In een woning aan de Violabeemd brak zondagavond kort voor 20.00 uur brand uit in de schoorsteen. Door snel optreden van politie en brandweer kon worden voorkomen dat de brand zich verspreidde. De brand werd geblust zonder dat er veel schade werd aangericht.

Meerssen, poging inbraak.
Bij een herenmodezaak aan de Beekstraat in Meerssen werd zondagnacht omstreeks 04.00 uur geprobeerd een inbraak te plegen. Getuigen zagen drie personen in lange donkere jassen. Een van de personen gooide enkele malen een betonblok tegen een van de ruiten die hierdoor alleen barstte. Toen de inbraak niet lukte vertrokken de drie in een op de Kruisstraat gereedstaande auto en reden weg in de richting van de Bunderstraat. De kentekenplaten van de auto waren onleesbaar gemaakt. De toegang bleek niet verkregen te zijn en er werd dan ook niets ontvreemd. De eigenaar van de modezaak heeft van de poging tot inbraak en de vernieling bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed van alcohol.

De politie heeft maandagmorgen 17 februari 2003 proces-verbaal opgemaakt tegen een 48 jarige automobilist uit Maastricht die zondagavond op de Ambyerstraat Zuid te Maastricht een verkeersongeval had veroorzaakt en na de aanrijding gevlucht was. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
Omstreeks reed een automobilist een op de Ambyerstraat Zuid te Maastricht geparkeerde bestelauto aan. Deze werd door de kracht van de aanrijding vervolgens ook nog eens tegen een lichtmast gereden waardoor de auto ook aan de voorzijde beschadigd werd. De veroorzaker van het verkeersongeval reed na de aanrijding meteen weg van de ongevalsplek. De politie werd daarna meteen van het gebeurde op de hoogte gesteld.
Op de Oeslingerbaan te Maastricht werd de verdachte door de politie aangehouden nadat hij daar ten gevolge van de schade aan zijn auto met pech kwam stil te staan. Een automobilist nam daar de sleutels van zijn auto af nadat hij bemerkte dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Ook de politie stelde vast dat de bestuurder zwaar onder invloed zijn auto bestuurd had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 1.6 en 1.7 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Meerssen, rijden onder invloed.
De politie heeft zondag 16 februari 2003 tegen een 42 jarige automobilist uit Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Het alcoholgebruik van de inwoner van Maastricht werd omstreeks 18.50 uur vastgesteld bij een controle op de Eburonenstraat te Meerssen. Bij het eerste contact met de bestuurder werd bij hem een sterke alcohollucht geroken waarna van hem een alcoholblaastest werd afgenomen. Ook deze gaf aan dat er alcohol in het spel was. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag aan ruim 2 promille, een viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de Maastrichtenaar huiswaarts.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 17-02-2003 '
Lees ook