Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-02-2003 Persberichten regionaal 2e edtite (HP 16.45 uur) Maandag 17 februari 2003

Landgraaf, winkeldief aangehouden.

Een 32 jarige inwoner van Landgraaf is maandagmorgen 17 februari 2003 door de politie aangehouden na het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief na in een supermarkt gevestigd aan de Prinssenstraat te Landgraaf maandagmorgen vier pakken waspoeder met een winkelwaarde van ruim 27 euro weg. Hij dacht ongezien en zonder te betalen de winkel te kunnen verlaten, maar aan de uitgang werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. Betrapt zette hij het meteen op ene lopen maar werd na een korte achtervolging op de Hoofdstraat in zijn kraag gegrepen. Aan het politiebureau werd tegen de 32 jarige inwoner van Landgraaf proces-verbaal opgemaakt. De verdachte bleek op een lijst met veelplegers vermeld te staan en had inmiddels een waarschuwingsproces-verbaal uitgereikt gekregen. Hij werd nu na het opmaken van proces-verbaal in verzekering gesteld en zal morgen aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.

Heerlen, winkelinbraak.

In de nacht van zondag op maandag heeft in een winkel gevestigd aan de Apollolaan te Heerlen een inbraak plaatsgevonden. De inbraak werd maandagmorgen kort na 08.00 uur ontdekt nadat een vernielde ruit werd aangetroffen. Deze werd met een grote tegel ingegooid. Bij onderzoek bleek dat uit het magazijn 28 koffiezetapparaten werden ontvreemd. Namens het bedrijf is van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Lemiers, winkelinbraak.
Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag heeft in een winkel gevestigd aan Mamelis te Lemiers een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de winkel werd verkregen na het forceren van de toegangsdeur. Uit de winkel werden de kassa, een grote hoeveelheid, dierenvoer, riemen, wasmiddelen, medicijnen en een fax ontvreemd. In een achter de winkel gelegen weiland werd de ontvreemde kassa opengebroken aangetroffen. Namens de eigenaar van de winkel is inmiddels van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan. Naar schatting is er voor enkele duizenden euros aan goederen ontvreemd.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen.
Maandagmorgen 17 februari 2003 heeft de politie bij een onderzoek in een woning aan de Roosnobelruwe te Maastricht een hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 432 hennepstekjes terwijl er daarnaast 32 zogenaamde moederplanten werden aangetroffen. De stroom bleek illegaal betrokken te worden. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werd de kwekerij ontmanteld. De transformatoren, de groeilampen, de ventilatieapparatuur, een hygrometer en een koolstoffilter werden in beslag genomen. De officier van Justitie bood de bewoner een transactievoorstel aan van 2800 euro. Een boete en een navordering van Essent volgen nog.

Maastricht, autokraker aangehouden.
Een 26 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 17 februari 20903 door de politie aangehouden nadat deze door getuigen op heterdaad werd betrapt bij een auto-inbraak.
Getuigen zagen op de van Heylerhoflaan te Maastricht kort na 11.00 uur een onbekende man een autoruitje inslaan en vermoedelijk een autoradio uit de auto wegnemen. Daarna ging de autokraker meteen aan de haal. Getuigen waarschuwden de politie die met behulp en op aanwijzing van de getuigen de autokraker op de Kakeberg te Maastricht konden aanhouden. De autoradio had hij op dat moment van zijn aanhouding nog in zijn bezit. De autokraker werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt in het kader van snelrecht. Hij bleek ook nog een geldboete van 460 euro aan Justitie te moeten voldoen of bij niet betalen te vervangen door 12 dagen hechtenisstraf. Aangezien hij de boete niet kon betalen werd hij ingesloten om de vervangende straf te ondergaan.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 17-02-2003 '
Lees ook