Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-05-2002
Persberichten district Maastricht (JK-11.20 uur) Vrijdag 17 mei 2002

Maastricht, winkeldiefstal:
Een 52 jarige inwoonster van Maastricht is donderdagmiddag 16 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. De diefstal werd gepleegd in een supermarkt gevestigd aan de Scharnerweg te Maastricht. De dief nam daar voor ruim 18 euro levensmiddelenen weg en betaalde deze niet aan de kassa. Aan de uitgang werd de winkeldievegge ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de dievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 aangeboden in het kader van afhandeling snelrecht. Na verhoor kon de inwoonster van Maastricht huiswaarts.

Maastricht, rijden onder invloed:
Een 55 jarige inwoner van het Belgische Lanaken is donderdagavond 16 mei 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist werd donderdagavond omstreeks 21.30 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Via Regia te Maastricht. De automobilist bleek geen autogordel te dragen en bij het eerste contact met hem bleek hij behoorlijk naar alcoholhoudende drank te ruiken. Hij werd voor een verdere controle meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 2 promille, een viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Lanaken werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Meerssen, winkeldiefstal:
Een 40 jarige inwoner van Maastricht is donderdagavond 16 mei 2002 door de politie aangehouden nadat hij in een supermarkt aan de Kuilenstraat werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van de supermarkt zag de winkeldief diverse goederen wegnemen en deze in zijn kleding verbergen. Zonder te betalen liep hij de winkel uit en gaf deze goederen aan een tweede (onbekende gebleven) man gegeven die de goederen in een auto legde. De winkeldief keerde daarop terug de winkel in en nam opnieuw diverse goederen weg die hij weer in zijn kleding wegstopte. Echter de winkeldief kreeg in de gaten dat het personeel hem volgde en legde daarop de spullen terug. Door het personeel werd hij vervolgens ter plaatse gehouden tot de komst van de gewaarschuwde politie. De winkeldief werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld. De kompaan van de winkeldief is nog niet opgespoord. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 17-05-2002 '
Lees ook