Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14:15 uur) Maandag 17 juni 2002

Maastricht, inbreker aangehouden:
Een 40 jarige inwoner van Maastricht is maandagmorgen 17 juni 2002 door de politie aangehouden nadat bewoners van een woning aan Marienwaard hem in de tuin van hunn woning hadden betrapt en daarna hadden overmeesterd.
De bewoners van de woning aan Marienwaard te Maastricht bemerkten maandagmorgen omstreeks 00.40 uur dat het licht in de tuin aansprong. Toen een kijkje in de tuin werd genomen werd daar door de bewoners een onbekende man aangetroffen die probeerde te vluchten bij het zien van de bewoners. De man werd echter overmeesterd en in bedwang gehouden tot de komst van de politie. De gewaarschuwde politie heeft de man, die handschoenen droeg, aangehouden en heeft deze voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Maastricht, woninginbraak:
In de nacht van zaterdag op zondag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Kasteel Rimburglaan te Maastricht. Tijdens de afwezigheid van de bewoner werd de keukendeur aan de achterzijde van de woning met grof geweld opengebroken. De inbraak werd laat in de nacht ontdekt door de bewoner zelf. De gehele woning bleek doorzocht te zijn waarbij vele goederen uit de woning werden ontvreemd en een behoorlijke ravage werd aangericht. O.a. werden meegenomen twee computers met toebehoren, een stereo-installatie, een dvd-speler, 250 cds, een playstation met diverse spelletjes, de videorecorder, printer en een fax. Ook verdween een geldbedrag van enkele honderden euros. De dieven moeten gebruik gemaakt hebben van een (kleine) vracht- of bestelauto die in de buurt geparkeerd heeft gestaan. Bij een buurtonderzoek is hier echter niets van gebleken. Indien buurtbewoners in de nacht van zaterdag op zondag in de omgeving van de Kasteel Rimburglaan en klein model vrachtauto of bestelauto hebben zien staan kunnen zij dit melden bij de politie te Maastricht, telefoon 0900-8844. De gedupeerde bewoner heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan. Geschat wordt dat er voor 15.000 euro aan goederen uit de woning is weggehaald. De politie stelt een onderzoek in.

Meerssen, dronken schutters aangehouden:
De politie heeft zondag 16 juni 2002 aan de Cazenderstraat te Meerssen twee inwoners van Landgraaf aangehouden die na een diefstal van een tinnen gieter vanaf de Pastoor N Sterckenstraat te Meerssen een openlijke geweldpleging pleegden. Het tweetal welke behoorlijk aan Bacchus had geofferd is ingesloten aan het politiebureau voor verder onderzoek.
Een lid van een groep personen welke zondag omstreeks 18.30 uur over de Pastoor N Sterckenstraat te Meerssen liep pleegde uit een aldaar gelegen tuin een diefstal. Daaruit werd een tinnen gieter weggenomen hetgeen gezien werd door een getuige. Een zoon van de eigenaresse van de gieter alsmede een buurtbewoner gingen daarop verhaal halen maar kregen er behoorlijk van langs. Beiden kregen behoorlijk wat klappen te incasseren. Van de mishandeling en de diefstal werd kort daarna aangifte gedaan. De politie achterhaalde de groep die verbleef in de feesttent aan het Cazenderplein te Meerssen.
Na goed overleg met de voorzitter van de Schutterij uit Schaesberg werd het tweetal buiten de feesttent gebracht waar de politie tot aanhouding overging. Daarbij werd tegen de politie verzet gepleegd. Het tweetal, 19 en 49 jaar en beiden afkomstig uit Landgraaf, kon geboeid worden waarna zij werden overgebracht naar het politiebureau waar zij werden ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Maastricht, verdachte steekpartij aangehouden:
De politie heeft vrijdagmiddag 14 juni 2002 een 18 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een steekpartij te Maastricht. De steekpartij vond woensdagmorgen omstreeks 03.00 uur plaats op de Victor de Stuersstraat te Maastricht waar het slachtoffer werd aangesproken door een man die hij van naam kende. Zonder enige aanleiding werd hij met een steekvoorwerp gestoken en raakte daardoor gewond. Het slachtoffer achtervolgde zijn belager maar raakte deze op het Volksbondplein te Maastricht kwijt. Door een gewaarschuwde ambulance werd het slachtoffer naar het academisch ziekenhuis overgebracht waar het slachtoffer geopereerd diende te worden. Hij verblijft nog steeds in het ziekenhuis.
Uit het politieonderzoek bleek de mogelijke identiteit van de verdachte. Deze bleek zich afgelopen vrijdag aan het politiebureau te Maastricht te moeten vervoegen waar hij een afspraak had. Toen hij zich meldde werd hij aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld en is maandagmiddag geleid voor de Officier van Justitie te Maastricht. De politie stelt een verder onderzoek in.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 17-06-2002 '
Lees ook