Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-06-2002 Persbericht aantreffen softdrugs te Maastricht (HP 16.45 uur Maandag 17 juni 2002

Maastricht, 28 kg hasjiesj en twee hennepplantages aangetroffen: De politie heeft maandagmorgen 17 juni 2002 bij onderzoeken op boten afgemeerd langs de Bosscherweg en het Jaagpad te Maastricht twee hennepplantages en 28 kg hasjiesj aangetroffen. De politie startte vanmorgen het onderzoek naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van meerdere hennepplantages. Op een woonboot afgemeerd langs het afvoerkanaal werd bij afwezigheid van de bewoner een onderzoek ingesteld. In de ruimte van de woonboot werden 139 moederhennepplanten en 36 klonen aangetroffen die werden beschenen door 11 assimilatielampen. Daarnaast trof de politie drie ventilatoren, twee koolstoffilter, elf transformatoren en twee afzuiginstallaties aan. Na monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld.
In een tweede woonboot langs het afvoerkanaal trof de politie in aanwezigheid van de 33 eigenaar woonachtig te Maastricht een hennepkwekerij aan bestaande uit 56 moederplanten aan die beschenen werden door 4 assimilatielampen. Daarnaast trof de politie een koolstoffilter, ventilatieapparatuur, schakelklokken en een hygrometer aan.
Bij een derde onderzoek in een woonboot, bewoond door een 36 jarige vrouw, afgemeerd langs het Jaagpad, werd in eerste instantie niets aangetroffen. Echter bij een onderzoek in een tuinhuisje behorende bij de woonboot trof de politie een groot aantal tassen aan die gevuld bleken met hasjiesj en met marihuana. Daarnaast trof de politie diverse verpakkingsmiddelen, sealapparatuur en weegschaaltjes aan. Zowel de softdrugs als de andere genoemde materialen werden in beslaggenomen.
Aan het politiebureau bleken de softdrugs in de tassen 28 kilo te wegen. De geschatte waarde van deze drugs is 60.000 euro. Alle eigenaren van de woonboten waarop de hennepplanten en de softdrugs zijn aangetroffen zijn uitgenodigd om dinsdag 18 juni de beslissing van de Officier van Justitie te horen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 17-06-2002 '
Lees ook