Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-07-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.40 u) Woensdag, 17 juli 2002

District Sittard

Geleen: Coniferenbrand
Een coniferenhaag aan de Hegstraat in Geleen is dinsdagavond afgebrand. De brand ontstond rond 23.15 uur door nog onbekende oorzaak. Brandstichting wordt echter niet uitgesloten. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Geleen: ruzie na geluidsoverlast
De politie heeft dinsdagmiddag twee Geleendenaren aangehouden na een uit de hand gelopen ruzie over geluidsoverlast. Het tweetal was op bezoek bij een man aan de Asterstraat. Ze hadden geluidsboxen buiten gezet en testten vervolgens de versterker. Dat leverde geluidsoverlast op voor enkele omwonenden. Toen die verhaal gingen halen, ontstond een ruzie die uitdraaide op een handgemeen. De politie moest tussenbeide komen en heeft de twee Geleendenaren (62 en 26 jaar oud) aangehouden en meegenomen naar het bureau. De zaak wordt verder nog onderzocht.

Papenhoven: caravanbrand (2)
De politie heeft gisteravond een 18-jarige inwoner van Sittard aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de brand die zondagavond woedde in een caravan en een schuur aan de Tomberstraat in Papenhoven. Schuur en caravan gingen toen in vlammen op. Het vuur is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Uit het onderzoek dat werd ingesteld na de brand werd al snel duidelijk dat de nu aangehouden Sittardenaar vermoedelijk hierbij betrokken is. Het onderzoek wordt voortgezet.

Geleen: Inbreker aangehouden
Dinsdagmiddag is in zijn woonplaats Geleen een 21-jarige man aangehouden op verdenking van insluiping. De politie was al een tijdje naar hem op zoek. Hij wordt verdacht van een insluiping/inbraak in een woning in Geleen, eind vorige maand. Daarbij werden geld en bankpasjes gestolen. Uit het ingestelde onderzoek kwam de nu aangehouden Geleendenaar in beeld als mogelijke verdachte. De aanhouding vond plaats in een slooppand aan de Spoorstraat. Daar troffen de agenten ook een kleine hoeveelheid verdovende middelen (vermoedelijk hash en heroïne) aan, die, zo gaf de verdachte toe, van hem waren (werden in beslag genomen).

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 17-07-2002 '
Lees ook