Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.00 u) Dinsdag, 18 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; ingebroken
Afgelopen maandag werd een inbraak ontdekt in de kantine van het clubgebouw van een voetbalvereniging aan de Varenbeukerweg in Heerlen. Inbrekers zijn door vernieling van een raam het clubgebouw binnengedrongen en allerlei vernielingen hadden aangericht. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal is gestolen (moet nog precies worden nagegaan), maar er is in ieder geval allerlei snacks en snoepgoed gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Maastrichterstraat in Brunssum van een 25-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Brunssummer tussen de 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Kerkrade; openlijke geweldpleging
Afgelopen maandagavond kreeg de politie een melding van een ruzie op de Leyendecker in Kerkrade. Enkele jongeren waren omstreeks 19.30 uur aldaar slaags geraakt met een buurtbewoner aldaar, waarbij de buurtbewoner klappen had opgelopen (vermoedelijk met een broekriem) als gevolg waarvan hij pijnlijke plekken en enkele kleine wondjes aan een arm opliep. De politie die een onderzoek instelde heeft in de omgeving twee jongens (16/17) uit Kerkrade aangehouden die zij verdenkt van betrokkenheid bij deze openlijke geweldpleging. Een van de verdachten, de 17-jarige jongen verzette zich tegen zijn aanhouding waarbij hij een van de politie-agenten schopte. Ook uitte deze verdachte allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij onderzoekt ze ook of de oorzaak of aanleiding van een en ander mogelijk gelegen is in het feit dat de buurtbewoner de groep jongeren aansprak op hun gedrag of overlast, waarop sommige jongeren zich agressief opstelden.

Landgraaf; auto in beslag genomen
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op Aan de Voegelsjtang in Landgraaf van een 25-jarige automobilist uit Heerlen, bleek dat de man geen rijbewijs heeft. Daarnaast kreeg de politie vermoedens dat het kentekennummer van de auto sedert medio vorig jaar niet meer geldig is / is geschorst en dat de auto niet APK gekeurd is. De politie nam de auto in beslag en stelt een nader onderzoek in.

Vaals; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandag in een woning aan de Bosstraat in Vaals trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal ongeveer 300 hennepplanten. Die werden samen met de eveneens aangetroffen apparatuur zoals groeilampen en een ventilator, in beslag genomen. Er was niemand thuis en de politie stelt verder onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 18-03-2003 '
Lees ook