Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12.30 uur) Dinsdag 18 maart 2003

Maastricht, winkeldievegge.

Een 47 jarige inwoonster van Maastricht is maandagmiddag 17 maart 2003 door personeel van een supermarkt aan het Volksplein te Maastricht op heterdaad betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De vrouw pakte vier pakjes sigaretten met een winkelwaarde van 14.60 euro weg en rekende deze niet af aan de kassa. Nadat zij de winkel wilde verlaten werd zij aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon zij het politiebureau weer verlaten.

Maastricht, gewonden bij verkeersongeval.

Maandagavond 17 maart 2003 heeft op het fietspad van de Noorderbrug te Maastricht een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een brom- en een snorfietser. Beide bestuurders werden gewond naar het academisch ziekenhuis overgebracht.
Een 16 jarige inwoner van Maastricht reed omstreeks 20.40 uur met zijn bromfiets over het fietspad van de Noorderbrug waar hij in een bocht met een te hoge snelheid twee andere snorfietsers inhaalde. Bij de inhaalmanoeuvre kwam de bromfietser op de verkeerde weghelft terecht waar hij frontaal een tegemoetkomende snorfietser aanreed. Beide bestuurders raakte gewond. De tegemoetkomende snorfietser het ernstigst. Deze liep een hoofdletsel en een open beenbreuk op. De veroorzaker liep nekletsel op. Beide gewonden werden met ambulances overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Tegen de veroorzaker zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Maastricht, rijden onder invloed:
De politie heeft dinsdagmorgen 18 maart 2003 tegen een 35 jarige bromfietser uit Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
Een politiepatrouille zag omstreeks 04.00 uur een bromfietser zonder verlichting over de Frontensingel te Maastricht rijden. Bij de daarop volgende controle bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol, te ruiken hetgeen bevestigd werd door een alcoholblaastest. De bromfietser werd daarop meegnomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Tegen de 35 jarige inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 3 uur in zij bezit.

Valkenburg, inbraak in café.
Dinsdagmorgen omstreeks 5.30 uur heeft in een café gevestigd aan de Sibberkerkstraat te Valkenburg een inbraak plaatsgevonden. Na een alarmmelding dat er mogelijk een inbraak gaande was in een café gevestigd aan de Sibberkerkstraat spoedde een politiepatrouille zich omstreeks 05.30 uur meteen ter plaatse. Bij het ter plaatse komen bleken de inbrekers al vertrokken te zijn. De toegang tot het café werd verkregen na het verbreken van de toegangsdeuren van het zaalgedeelte. Uit het café werden een nog onbekend aantal pakjes sigaretten ontvreemd. Ook werden een gokast opengebroken waaruit de geldbuizen weggenomen werden. Hoeveel geld in de buizen gezeten heeft is nog niet bekend. De uitbater van het café heeft bij de politie aangifte gedaan van de inbraak en de gepleegde diefstal.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 18-03-2003 '
Lees ook