Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-06-2002 Persbericht straatroven te Sittard (HP14.25 uur) Dinsdag 18 juni 2002

Sittard, straatroven:
Op de Tudderenderweg te Sittard heeft maandagmorgen 17 juni 2002 een straatroof plaatsgevonden waarvan een 17 jarige inwoner van Koningsboch het slachtoffer is geworden.
Het slachtoffer fietste omstreeks 00.30 uur over de Tudderenderweg ter hoogte van de grensovergang. Daar hoorde hij een personenauto naderen die hem kort daarna de weg afsneed waardoor het slachtoffer af moest stappen. Eerst stapte er een persoon uit de auto die op hem af kwam lopen. In een geheel onbekende taal begon deze daarna tegen het slachtoffer te praten. Nadat ook de tweede inzittende van de auto was uitgestapt en bij het slachtoffer was komen staan werd plotseling naar geld gevraagd. Een van de mannen deed daarbij een greep in de achterbroekzak van het slachtoffer en haalde daaruit de beurs van het slachtoffer. Het tweetal, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst en in de leeftijd van ongeveer 22-23 jaar, stapte daarop meteen in de auto en ging er vandoor. In de beurs was geen geld aanwezig, wel de ID-kaart van het slachtoffer en een bankpasje. Het slachtoffer deed in de loop van maandagmorgen aangifte bij de politie. Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur vond een tweede straatroof plaats. Het slachtoffer, een 81 jarige inwoner van Sittard, liep over de Oude Markt te Sittard waar hem de weg naar het station te Sittard gevraagd werd door twee inzittenden van een personenauto. De inzittenden hadden een Noord-Afrikaanse uiterlijk en spraken gebrekkig Nederlands. Het slachtoffer werd uitgenodigd om in te stappen hetgeen ook gedaan werd. In de buurt van het Serviamcollege stopte de auto en er werd geld gevraagd door het tweetal. Daarin stemde het slachtoffer niet toe waarop een van beide mannen uitstapte en de achterdeur van de auto opende. De beurs van het slachtoffer werd hem daarop afhandig gemaakt. Het geld, ongeveer 35 euro, werd daaruit weggenomen en de portemonnee werd weggegooid. Het slachtoffer stapte daarop uit de auto om zijn portemonnee te pakken waarop het tweetal wegreed. Het slachtoffer deed daarop bij de politie aangifte.
De politie sluit niet uit dat beide straatroven gepleegd zijn door dezelfde daders.
Mogelijk dat er personen zijn die de straatroof in de omgeving van het Serviamcollege hebben zien plaatsvinden en de politie mogelijk op het spoor kunnen zetten van beide straatrovers. De getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van de politie te Sittard. Telefoon 0900-8844.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 18-06-2002 '
Lees ook