Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-06-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.20 uur) Dinsdag 18 juni 2002

Brunssum, laag vliegende bromfiets:
De politie heeft dinsdagmorgen 18 juni 2002 een bromfiets,, die met hoge snelheid over de Emmaweg had gereden voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.
De politiepatrouille zag omstreeks 00.25 uur een bromfietser met hoge snelheid over de Emmaweg te Brunssum rijden. De snelheid was aanzienlijk hoger dan de wettelijk toegestane snelheid van 30 km per uur. De bromfiets werd daarop gecontroleerd en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Op de rollentestbank bleek de bromfiets een vermogen te hebben van ruim boven 2 Kw. Dat betekent dat de bromfiets een snelheid kon bereiken van ruim 100 km per uur. De politie zal de Officier van Justitie voorstellen om de bromfiets in beslag te nemen. Tegen de 18 jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brunssum, diefstal voorkomen:
De politie heeft de voorbije nacht een 38 jarige inwoner van Geldrop bekeurd wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen. Een politiepatrouille zag dinsdagmorgen omstreeks 02.10 uur op de parkeerplaats voor vrachtwagens aan de Molenvaart te Brunssum een aantal geparkeerde opleggers en een vrachtauto staan. Daarnaast stond op de parkeerplaats een personenauto geparkeerd. Bij het oprijden van de parkeerplaats zagen de politieagenten dat plotseling uit de geparkeerde personenauto een man sprong die snel van de parkeerplaats wegrende en over het braakliggende terrein verdween. Hij werd niet meer achterhaald.
In de geparkeerde personenauto bleek een tweede man te zitten. Dit bleek een 38 jarige inwoner van Geldrop te zijn. In de auto trof de politie diverse inbrekerswerktuigen aan waaronder een grote betonschaar, een slotentrekker en twee portofoons. Uit alle omstandigheden bleek dat het tweetal het voorzien had op de inhoud van de geparkeerde vrachtauto, echter er kon niets bewezen worden. De auto bleek niet meer verzekerd te zijn terwijl de APK-keuring bleek te zijn verlopen. De auto en de inbrekerswerktuigen werden in beslag genomen. Aan het politiebureau werd tegen de 38 jarige inwoner van Geldrop proces-verbaal opgemaakt wegens het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 18-06-2002 '
Lees ook