Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-06-2002 Maastricht; aanhoudingen granaat-aanslag 1996 (RKey; 10.30u) Dinsdag, 18 juni 2002

District Maastricht

Maastricht; aanhoudingen granaataanslag 1996
Het recherchebijstandsteam dat bezig is met het onderzoek inzake de schietpartij op woensdag 22 mei jl. op de Minister Aalbersestraat in Maastricht (waarbij een 33-jarige bewoner van een woning in die straat werd neergeschoten) en de granaataanslag op hetzelfde adres in 1996, heeft het afgelopen weekend een 37-jarige man uit Maastricht aangehouden. Daarnaast heeft het recherchebijstandsteam vanmorgen, dinsdagmorgenvroeg een 27-jarige man en een 37-jarige man, ook uit Maastricht aangehouden. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag met een handgranaat op zaterdagavond 19 oktober 1996 op hetzelfde gezin aan de Minister Aalbersestraat. Alle verdachten zijn in het politiebureau ingesloten. Het recherchebijstandsteam, bezig met het onderzoek inzake de recente schietpartij, keek daarbij ook naar de zaak van de granaataanslag zes jaar geleden. Daarbij kwamen de verdachten in beeld en die werden dan ook aangehouden. Het recherche-onderzoek wordt voortgezet.

Granaataanslag 1996
Zaterdagavond, 19 oktober 1996, omstreeks 23.30 uur werd een aanslag gepleegd op een aan de Minister Aalbersestraat in Maastricht wonend gezin. Daarbij gooiden onbekenden een explosief door de voorruit van de woning. In de woonkamer bevonden zich op dat moment de bewoner en diens echtgenote. Tengevolge van de ontploffing van het explosief werd het interieur flink beschadigd. De bewoners raakten slechts licht gewond. Twee huisdieren, een kat en een hond overleefden de aanslag niet.

Neergeschoten
Woensdagmorgen, 22 mei 2002 omstreeks 07.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Minister Aalbersestraat in Maastricht iemand was neergeschoten. Bleek dat de 33-jarige bewoner van de woning in die straat buiten was neergeschoten en dat de schutter er vandoor was gegaan. Het slachtoffer werd gewond per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht alwaar meteen medisch-operatief moest worden ingegrepen. Er is een Recherchebijstandsteam geformeerd met ongeveer 25 leden. Dat pakt nu ook het onderzoek op terzake de granaataanslag op dezelfde bewoner en diens echtgenote in oktober 1996.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 18-06-2002 '
Lees ook