Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 11.30 u) Donderdag, 18 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; kaas
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat iemand op het Malbergplein in Maastricht de etalageruit van een winkel aldaar had ingegooid en vervolgens daaruit een kaas had gestolen. De etalagekraker is vervolgens met de kaas op een fiets er vandoor gegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gronsveld; motorrijder onderuit
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 18.00 uur is ter hoogte van de afslag Gronsveld op de autosnelweg A-2 een 50-jarige bestuurder van een motor door nog onbekende oorzaak onderuit gegaan en met zijn motor ten val gekomen. Daarbij raakte de Maastrichtenaar gewond. Hij werd met een gebroken been en allerlei schaafwonden per ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De beschadigde motor werd afgesleept en de brandweer heeft het wegdek (in verband met gelekte olie) schoongemaakt.

Eijsden; er vandoor
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een drogisterij aan de Wilhelminastraat in Eijsden. De politie die terplaatse ging zag een drietal onbekende inbrekers die bezig waren gestolen goederen klaar te zetten om mee te nemen. Vermoedelijk omdat het drietal de politie in het oog kreeg, stoven ze uiteen en renden alledrie een andere richting uit. Daarbij wist de politie ze niet meer te achterhalen. Bij de winkel stond een auto waarvan de politie aanwijzingen kreeg dat het voertuig was gestolen. De auto werd voor nader onderzoek afgesleept / veiliggesteld. De door de inbrekers achtergelaten gestolen goederen werden eveneens veiliggesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 18-07-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Auto van de weg geraakt
ALMERE Op de rijksweg A6 richting Lelystad is woensdagavond een auto van de weg geraakt. De 37-jarige automobilist uit Dronten verklaarde dat hij schrok toen hij met zijn wielen in een groef terechtkwam. Hij remde krachtig en raakte vervolgens in de rechter berm. Hier sloeg de auto over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. De man is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. De auto is afgevoerd.

Onder invloed tijdens ontzegging
ALMERE De politie heeft woensdagavond op de Januaristraat een 48-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 890 ug/l (2 promille). Daarnaast bleek hij al een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben. Zijn auto is in beslag genomen. Processen-verbaal zijn opgemaakt.

Aanhouding mishandeling
ALMERE Woensdagavond is op de Voorjaarstraat een 35-jarige Almeerder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee Almeerse vrouwen van 34 en 28 jaar te hebben mishandeld. De verdachte was een bekende van de twee vrouwen. Waardoor deze mishandeling is ontstaan is nog niet duidelijk. De man is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Aanhouding na woningbrand
ALMERE De brandweer heeft woensdagavond uit moeten rukken naar de Oldewierde voor een woningbrand. Het vuur was snel onder controle en niemand raakte gewond. De politie heeft een 21-jarige Almeerder aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 18-07-2002 '
Lees ook