Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-02-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.50 uur) Woensdag 19 februari 2003

Geleen, man onder invloed veroorzaakt aanrijding. Bij een aanrijding op de kruising Mauritslaan / Prins de Lignestraat / Graaf Huynlaan te Geleen verleende een 66 jarige bestuurder van een personenauto uit Geleen woensdagmorgen kort voor 01.00 uur geen voorrang aan een andere automobilist. Bij deze aanrijding ontstond lichte materiele schade. Beide betrokken bestuurders ondergingen een blaastest die voor de veroorzaker van het verkeersongeval negatief uitviel. De automobilist bleek aan het politiebureau na het ondergaan van een ademanalyse een alcoholpromillage tussen 1,0 en 1,1 te hebben. Na het opmaken van een proces-verbaal en opleggen van een rijverbod van 4 uur kon de man huiswaarts.

Born, dode kalveren gedumpt in weiland.
Dinsdag 18 februari 2003 werd er door een inwoonster van Born geconstateerd dat er in een weiland twee dode beesten lagen. Het bleek te gaan om twee pasgeboren kalveren die nog in de vruchtzak zaten. De herkomst van de dieren is nog geheel onbekend, zo ook wie de dieren in het weiland heeft gedumpt.

De dieren zijn inmiddels verwijderd. De politie stelt nog een verder onderzoek in naar de mogelijk herkomst.

Amstenrade, auto tegen boom.
Een 19 jarige automobilist uit Brunssum heeft dinsdagavond 18 februari 2003 op de Hoofdstraat te Amstenrade een verkeersongeval veroorzaakt waarbij hij met zijn auto van de weg raakte en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand kwam.
Vermoedelijk ten gevolge van het rijden met een te hoge snelheid raakte de bestuurder gisteravond omstreeks 23.40 uur de macht over het stuur kwijt waarbij zijn auto van de weg raakte. Na eerst diverse kleine boompjes en struiken geramd te hebben kwam de auto tegen een dikkere boom in de voortuin van het kasteel tot stilstand. De bijrijdster een 15 jarige inwoonster van Amstenrade liep daarbij een gebroken arm op. De politiepatrouille rook bij de bestuurder een alcohollucht waarop deze meegenomen werd naar het politiebureau. Zijn ademanalyse gaf echter een uitslag lager dan het wettelijk toegestane maximum alcoholpromillage. Voor het rijden onder invloed werd derhalve geen proces-verbaal opgemaakt. Wel wegens het veroorzaken van het verkeersongeval.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 19-02-2003 '
Lees ook