Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 14.20 uur) Woensdag 19 maart 2003

Maastricht, rijden onder invloed.

Een 32 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmiddag 18 maart 2003 door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed op een bromfiets.
De bromfietser reed omstreeks 15.30 uur slingerend over de Bosscherweg te Maastricht waar een politiepatrouille na het zien van het slingerend rijgedrag tot controle overging. De bestuurder bleek niet naar het gebruik van alcohol te ruiken maar gaf aan dat hij medicijnen en drugs gebruikt had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar een politiearts van hem een bloedproef genomen heeft. Het bloedmonster werd, voor het vaststellen of er daadwerkelijk sprake is van drugsgebruik waardoor de rijvaardigheid beinvloed werd, opgestuurd naar het Nederlands Forensisch instituut te Rijswijk. Na het opmaken van proces-verbaal en verhoor werd de verdachte in vrijheid gesteld. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd.

Maastricht, motordiefstal.

Dinsdagmiddag 18 maart 2003 werd vanaf het Vrijthof te Maastricht ten nadele van een 42 jarige inwoner van Aken zijn zwarte motor van het merk Harley Davidson type FXST ontvreemd. Het slachtoffer parkeerde omstreeks 17.00 uur zijn motor en sloot deze op verschillende manieren af. Bij zijn terugkeer omstreeks 19.10 uur bleek dat zijn eigendom verdwenen was. Kort daarna deed hij bij de politie aangifte.

Maastricht, winkeldiefstal.
Dinsdagmiddag 18 maart 2003 heeft de politie een 41 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die door winkelpersoneel op heterdaad werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
In een supermarkt gevestigd aan het Plein 1992 te Maastricht stopte de inwoner van Maastricht omstreeks 14.15 uur acht flesjes bier weg in zijn rugzak. Na niets afgerekend te hebben aan de kassa wilde hij de winkel verlaten maar werd daar door het personeel ter verantwoording geroepen. Uit zijn rugzak kwamen bij de daarop volgende controle de gestolen flesjes bier te voorschijn. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het bureau waar tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De flesjes bier zijn terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, autodieven aangehouden.
Woensdagavond 18 maart 2003 heeft de politie drie mannen aangehouden die in een gestolen personenauto reden.
De eigenaar van de auto bemerkte dinsdagavond kort na 23.00 uur dat de voor zijn woning in de woonwijk Malperthuis geparkeerde personenauto gestolen was. Deze had hij dezelfde avond daar omstreeks 20.00 uur geparkeerd. Na het vaststellen van de diefstal deed hij aan het politiebureau aangifte. Kort na middernacht zag hij zijn auto door de woonwijk Malberg rijden en waarschuwde daarop meteen de politie. Op de Forcadentstraat ter hoogte van het sportpark West werd de auto door een politiepatrouille in het vizier gekregen en kon de auto op de Malbergsingel gecontroleerd worden. De drie inzittenden werden door de politie aangehouden waarna zij voor verder onderzoek ingesloten werden aan het politiebureau.

Maastricht, rijbewijs kwijt.
De politie heeft tegen een 35 jarige inwoner van Maaseik proces-verbaal opgemaakt omdat deze met zijn auto een fikse snelheidsovertreding pleegde.
Een politiepatrouille zag woensdagmorgen omstreeks 02.25 uur over de Rijksweg te Cadier en Keer een personenauto met hoge snelheid richting Maastricht rijden. Op de klok van de snelheidsmeter werd een snelheid van 150 km per uur afgelezen, 70 km per uur harder dan is toegestaan. Op de Akersteenweg werd tot controle overgegaan. De bestuurder werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Daarbij werd zijn rijbewijs ingevorderd. De officier van Justitie zal de boete bepalen.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 19-03-2003 '
Lees ook