Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.10 uur) Woensdag 19 juni 2002

Maastricht, proces-verbaal voor winkeldieven
Een 21 jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag 18 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal.
De man nam in een supermarkt gevestigd aan de Leim te Maastricht twaalf flessen shampoo weg en liep daarmee de winkel uit. Aan de uitgang werd hij ter verantwoording geroepen door het personeel die daarop de politie waarschuwde. De winkeldief werd meegenomen naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal in het kader van snelrecht werd opgemaakt. Na verhoor kon de verdachte het politie bureau verlaten.

Ook een 31 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagmiddag 18 juni 2002 bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal in een kledingwinkel gevestigd aan de Grote Staat te Maastricht. De vrouw stopte in een pashokje van het bedrijf enkele kledingstukken met een winkelwaarde van ruim 20 euro in haar tas en rekende deze niet af aan de kassa van de betreffende afdeling. De vrouw wilde daarop de winkel met de weggenomen kledingstukken verlaten, maar bemerkte dat zij gevolgd werd door winkelpersoneel. De gestolen spullen haalde zij daarop uit haar tas en legde deze elders in de winkel. De dievegge werd door de gewaarschuwde politie meegenomen naar het bureau waar tegen haar in het kader van snelrecht proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Maastricht autokraker aangehouden:
Een 22 jarige inwoner van Maastricht is woensdagmorgen 19 juni 2002 door de politie aangehouden verdacht van het plegen van een auto-inbraak.
Een bewoner van de Kasteel Liebeekstraat te Maastricht trof vanmorgen omstreeks 09.00 uur een onbekend persoon in zijn auto aan die op de achterbank lag te slapen. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en herkende de slapende man. Hij werd gewekt en vervolgens aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De auto van de 84 jarige bewoner van de Liebeekstraat bleek opengebroken te zijn, maar had alleen als slaapplaats gediend. Verder werden er geen vernielingen aangericht, ook werd er niets gestolen. De aangehouden verdachte, die met grote regelmaat autos te Maastricht openbreekt, is meteen in verzekering gesteld. Hij zal aan de Rechter Commissaris worden voorgeleid.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 19-06-2002 '
Lees ook