Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-07-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.15 u) Vrijdag, 19 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden op de Malbergsingel in Maastricht. Daarbij controleerde de politie totaal 301 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 60 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km p/u. Bij een radarsnelheidscontrole donderdagmiddag op de Bosscherweg controleerde de politie totaal 609 voertuigbestuurders. Daarvan hebben 56 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km p/u.
Ook op de Via Regia hield de politie donderdagmiddag een radarsnelheidscontrole. Totaal gecontroleerde voertuigbestuurders; 635 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 367 voertuigbestuurders te hard gereden. Ook deze voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 109 km p/u (terwijl terplaatse een maximale snelheidslimiet geldt van 50 km p/u).

Maastricht; bike-team
Politie-agenten van het Maastrichtse bike-team hebben afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond tijdens hun surveillances in en rond de Maastrichtse binnestad totaal 19 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het rijden door het rode verkeerslicht, het niet dragen van de autogordel, het tegen het verkeer in rijden van een eenrichtingsweg tot het op de openbare weg drinken van alcoholische drank.

Maastricht; cameratoezicht betrapt baldadige jongeren De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Munstraat in Maastricht totaal zeven jongemannen (16 tot 19 jaar) uit Heerlen en Voerendaal aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Middels het cameratoezicht op en rond de Markt betrapte de politie de jongeren bij het schoppen en naar mekaar toegooien van vuilniszakken. Daarbij scheurden zakken open en kwam het vuilnis op de weg terecht. Daarnaast urineerde een van hen in het openbaar in een portiek. De politie maakt tegen de verdachten proces-verbaal op.

Maastricht; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht op de Wilhelminakade in Maastricht van een 24-jarige man uit Nuth bleek dat de man gesignaleerd stond voor nog openstaande boetes van totaal zon Euro 420,--. Omdat hij die niet kon of wilde betalen werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van het ondergaan van de vervangende hechtenis (8 dagen) werd ingesloten.

Maastricht; inbreker aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een inbraak in een onderwijs-instituut aan de Tongersestraat in Maastricht. De politie zette daarop de omgeving van het onderwijs-instituut af en ging in het gebouw op onderzoek uit. Daarbij trof de politie in een van de ruimten, achter een kast waar hij zich trachtte te verbergen een 30-jarige man uit Maastricht aan. Die werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdag in een woning aan de Parmastraat in Maastricht vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal ruim 180 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (tien groeilampen, ventilatoren etc.) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de hennepkwekers.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 19-07-2002 '
Lees ook