Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-02-2003
Persberichten district Kerkrade (HP 16.45 uur) Donderdag 20 februari 2003

Landgraaf, man in beschonken toestand achter het stuur. Donderdagnacht constateerde een politiepatrouille dat een voertuig niet zonder enige moeite vanaf de Baanstraat het Romeinenplein opreed. De bestuurder, een 36-jarige inwoner uit Landgraaf, bleek dermate diep in het glaasje te hebben gekeken dat de auto nog maar moeizaam door hem te besturen was. In zijn auto trof de politie diverse lege blikken bier aan. De alcoholblaastest gaf eveneens aan dat er alcohol in het spel was.
Een ademanalyse aan het politiebureau wees een alcoholpromillage aan tussen 1,7 en 1,8 promille. Bij onderzoek bleek dat zijn rijbewijs al een jaar ongeldig was verklaard.
Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod opgelegd.

Landgraaf, brand in oven.
Tijdens het bakken van pizza kreeg een bewoonster van de Koelmoer woensdagavond de schrik van haar leven toen plotseling de vlammen uit de oven sloegen. Vermoedelijk was kortsluiting de oorzaak van de brand, die met een hevige rookontwikkeling gepaard ging. Met behulp van de buren werd de brand geblust. De brandweer behoefde niet meer op te treden. De keuken liep lichte brand- en waterschade op. Na het luchten van de woning konden de bewoners terug in hun woning.

Kerkrade, poging oplichting.
Bij een bouwmarkt bevestigd aan de Roda JC RIng in Kerkrade is woensdagmiddag een inwoner uit Schimmert tegen de lamp gelopen. Deze probeerde een artikel af te rekenen waarop hij de barcode (de streepjescode) van een goedkoper artikel had geplakt. De verpakking van het goedkope artikel spoelde hij door het toilet. De 53-jarige man werd aangehouden en proces verbaal werd opgemaakt. Hij is gedagvaard om zich bij de officier van Justitie te verantwoorden.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 20-02-2003 '
Lees ook