Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-05-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.15 u) Maandag, 20 mei 2002

District Maastricht

Maastricht; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige automobilist uit Bilzen (B). Die bleek afgelopen zondagavond op het Tongerseplein in Maastricht onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; aangehouden
Bewoners van kamerwoningen aan de Statensingel betrapten afgelopen zondagavond een onbekende man in het pand die daar niet thuishoorde en waarvan werd vermoed dat die het pand was binnengedrongen teneinde er goederen te stelen. De indringer maakte zich echter uit de voeten en kon na een korte achtervolging uiteindelijk op de Maagdendries in de kraag worden gevat. De aangehouden verdachte, een 41-jarige man uit Maastricht werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie maakt terzake de inbraakpoging proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen een dagvaarding om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Maastricht; winkelkrakers aangehouden
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht, omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding dat was ingebroken in een winkelbedrijf aan de Grote Staat in Maastricht. De politie die snel terplaatse was ontdekte dat inbrekers via de achterzijde het winkelpand waren binnengedrongen en ging in het winkelpand op onderzoek uit. Daarbij ontdekte ze op een van de winkeletages een drietal onbekende personen die, vermoedelijk omdat zij zich ontdekt wisten, meteen uit mekaar stoven en trachtten te ontkomen. Een verdachte, een 34-jarige man uit Vlijmen kon snel worden aangehouden. Een andere / tweede verdachte, een 30-jarige man uit Haarsteeg werd na een achtervolging via diverse winkelverdiepingen in het winkelpand uiteindelijk ook aangehouden. Een derde verdachte wist uit het winkelpand te geraken en te ontkomen. De twee aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eijsden; fikse boete
De politie heeft 55-jarige motorbestuurder uit Zaventem (B) in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 540,- Euro. De politie reed afgelopen zondagmorgen op de autosnelweg A-2 te Eijsden achter de Belgische motorbestuurder die opviel door de hoge snelheid. Daarbij gaf de kilometerteller van het politievoertuig die achter de motorbestuurder reed snelheden aan van soms 200 km per uur. De Belg heeft de boete meteen betaald.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 20-05-2002 '
Lees ook