Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-03-2003
Persberichten district Heerlen 2e editie (HP15.00 uur) Vrijdag 21 maart 2003

Heerlen, insluiper aangehouden.

Een 38 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagmorgen 21 maart 2003 door de politie aangehouden nadat hij in een kledingwinkel gevestigd aan de Promenade te Heerlen een diefstal pleegde.
Personeel van de kledingwinkel zag vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur een onbekende man in de kledingwinkel de kelderverdieping in lopen. De kelderverdieping behoort niet tot het winkelgedeelte. Samen met andere personeelsleden werd in de kelder een kijkje genomen en de onbekende man werd aangetroffen. Hij verontschuldigde zich zeggende dat hij dacht dat in de kelder een gedeelte van de winkel gevestigd was. De onbekende man werd daarop uit de kelder begeleid, keek daarna nog even in de winkel en vertrok. Kort daarna stelde een van de personeelsleden vast dat haar beurs uit haar tas in de kelder verdwenen was. De gewaarschuwde politie kon op aanwijzing van de personeelsleden de onbekende man op de van der Maesenstraat te Heerlen aanhouden. Hij werd aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. De ontvreemde beurs werd in de bibliotheek aangetroffen. Daaruit bleek alleen 33 euro te zijn ontvreemd. De bakpasjes waren alle nog aanwezig. De aangehouden verdachte bekende de diefstal van de beurs. Van het ontvreemde geld had hij inmiddels drugs gekocht welke hij inmiddels verbruikt had.

Heerlen straatroof.
Een 40 jarige inwoner van Heerlen is vrijdagmorgen 21 maart 2003 het slachtoffer geworden van een straatroof die plaats vond op de Geleenstraat te Heerlen.
Het slachtoffer stond vanmorgen omstreeks 09.40 uur op de Geleenstraat t.h.v. het stadhuis mobiel te bellen. Daarbij had hij zijn beurs in zijn andere hand. Een onbekende man vroeg hem naar de tijd maar griste tegelijk zowel de beurs als de mobiele telefoon uit de handen van het slachtoffer. Daarna zette hij het op een lopen. Het slachtoffer achtervolgde de straatrover nog even maar raakte deze kwijt. Kort daarna deed het slachtoffer aangifte bij de politie van de diefstal van zijn beurs met daarin bijna 240 euro en tevens van de diefstal van zijn GSM.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 21-03-2003 '
Lees ook