Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-03-2003
Persberichten districten Heerlen/ Kerkrade (HP 11.30) Vrijdag 21 maart 2003

Heerlen, snelheidscontroles.
Donderdag 20 maart 2003 heeft in Heerlen een districtelijke snelheidscontrole plaatsgevonden. De controles vonden plaats op de Parallelweg tussen 08.15 en 09.45 uur. Op de Palemigerboord tussen 10.30 en 12.00 uur. En op de Kerkraderweg tussen 13.15 en 14.45 uur. In het totaal werd de snelheid gemeten van 3196 motorvoertuigen waarvan 261 bestuurder harder reden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuis gestuurd.

Heerlen, brand in woning.

Donderdagavond 20 maart 2003 heeft in een woning aan de Schaesbergerweg te Heerlen een brand gewoed. Door de schade raakte de woning onbewoonbaar. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De brandmelding werd kort voor 19.00 uur bij de alarmcentrale van 112 gemeld waarop de hulpdiensten meteen in actie kwamen. De keuken van de woning bleek in brand te staan en de bewoners hadden de woning inmiddels verlaten. De brand werd snel door de brandweer geblust. Niet voorkomen kon worden dat de keuken zware schade opliep. De rest van de woning liep water- rook- en roetschade op. De woning is voorlopig onbewoonbaar. Een vogel en twee kippen overleefden de brand niet. Oorzaak van de brand was dat de bewoonster de frituurpan op het gas gezet had en daarna de pan vergeten was. Door oververhitting raakte deze in brand.
Twee naastgelegen woningen liepen door de brand rookschade op. Medewerkers van de stichting Salvage bieden de getroffen bewoners de helpende hand.

Heerlen, afperser aangehouden.
Donderdag 20 maart 2003 heeft de politie een 44 jarige inwoner van Kerkrade aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een inwoner van Heerlen afgeperst te hebben.
Een inwoner van Heerlen deed gisteren 20 maart 2003 aangifte bij de politie in Heerlen dat hij afgeperst werd. In het verleden had hij gebruik gemaakt van de diensten van een escortbureau. Nu werd van hem door een onbekende man een geldbedrag van 4000 euro verlangd. Bij niet betalen dreigde de man zijn woning in brand te zullen steken en de echtgenoot op de hoogte te zullen stellen als er niet betaald werd. Meteen werd tot actie overgegaan. Geprobeerd zou worden de betaling te laten plaatsvinden onder toezicht van de politie, hetgeen ook gebeurde.
Op de Roda JC-ring te Kerkrade vond omstreeks 20.20 uur de gecontroleerde overdracht van het geld plaats. Nadat het slachtoffer aan de afperser het geld had overhandigd greep de politie meteen in. De afperser, een 44 jarige inwoner van Kerkrade, werd daarop door de politie aangehouden. Hij was komen aanrijden in een personenauto waarin hij als passagier zat. De bestuurster van de auto, een 44 jarige inwoonster van Kerkrade, werd eveneens aangehouden. Beiden werden voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De vrouw is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 44 jarige inwoner van Kerkrade is inmiddels in verzekering gesteld en zal vandaag 21 maart 2003 aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.

Gulpen, verkeerscontrole.
Donderdagmiddag 20 maart 2003 heeft in Gulpen een uitgebreide bromfietscontrole plaatsgevonden. 39 brom- en snorfietsen werden gecontroleerd. 25 bekeuringen werden uitgeschreven. Donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur werd aan de Tramweg in Gulpen de controle uitgevoerd. Motorrijders van de politie selecteerden in de ruime omgeving van het centrum van Gulpen brom- en snorfietsen die naar de controleplaats aan de Tramweg werden begeleid. Daar werden de voertuigen en de voertuigen aan een uitgebreide controle onderworpen. 25 processen-verbaal werden opgemaakt voor de navolgende feiten:
10 maal wegens een te hoog vermogen waardoor de brom- of snorfiets aanmerkelijk harder kon rijden dan de wettelijke maximum snelheid; tweemaal wegens het rijden met een oranje plaat op de bromfiets terwijl deze voorzien moet zijn van een gele plaat. Beide bestuurders kregen tevens een proces-verbaal wegens het niet dragen van de verplichte helm;
twee bestuurders bleken niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat;
De andere processen-verbaal werden alle opgemaakt wegens technische gebreken.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 21-03-2003 '
Lees ook