Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.17 uur) Zaterdag 22 juni 2002

Susteren, uitgifte vals geld:
In een supermarkt gevestigd aan de Willibrordusstraat te Susteren heeft een onbekend gebleven persoon vrijdag 21 juni 2002 een vals bankbiljet van 50 euro uitgegeven.
Het bankbiljet werd vrijdagavond bij het opmaken van de kas door personeel van het bedrijf aangetroffen. Tijdens de openingsuren heeft een van de caissières het bankbiljet ter betaling van gekochte spullen in ontvangst genomen waarbij aan de echtheid niet werd getwijfeld. Later bleek het tegendeel. De politie heeft het bankbiljet voor verder onderzoek in beslag genomen. De bedrijfsleider van de supermarkt heeft van de uitgifte van het valse biljet bij de politie aangifte gedaan.

Sittard, winkeldiefstal:
De bedrijfsleidster van een modezaak gevestigd aan de Walstraat te Sittard heeft vrijdagavond 21 juni 202 bij de politie aangifte gedaan van een winkeldiefstal.
Tijdens de openingstijden van de winkel zijn zonder te betalen 17 pantalons elk met een waarde variërend tussen 50 en bijna 70 euro uit de modezaak weggenomen. De diefstal werd niet opgemerkt. In de winkel zijn wel een drietal Engels sprekende personen geweest die in het bezit waren van een grote shoppertas met houten handvaten en niets kochten. Mogelijk is de tas geprepareerd geweest en werden de pantalons in deze tas gedaan om ongemerkt te winkel te kunnen verlaten.

Geleen, aanhouding na diefstal aluminium:
Twee inwoners van Beek zijn vrijdagavond 21 juni 2002 door de politie aangehouden nadat zij een diefstal pleegden vanaf een terrein aan de Lienaertsstraat te Geleen.
Getuigen hadden omstreeks 22.00 uur gezien dat twee mannen een driewielig motorvoertuig voorzien van een laadbak aan het vullen waren met aluminium en oud ijzer afkomstig van een voormalige verpleegstersflat aan de Lienaertsstraat te Geleen. De getuigen verstrekten een goed signalement van de verdachten. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in een troffen op de Spaubeeklaan het betreffende driewielig voertuig aan. De laadbak hiervan bleek volgeladen te zijn met oud ijzer en aluminium raamprofielen. De twee in het voertuig zittende jongens 16 en 17 jaar, werden daarop door de politie aangehouden. Zij werden voor verder onderzoek en voor het opmaken van proces-verbaal ingesloten aan het politiebureau. Het tweetal bekende de diefstal.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 22-06-2002 '
Lees ook