Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-05-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.00 u) Donderdag, 23 mei 2002

District Maastricht

Maastricht; straatroof
Afgelopen woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een straatroof op de Adelbert van Scharnlaan in Maastricht. Een 16-jarige jongen uit Margraten liep omstreeks 13.45 uur op de Adelbert van Scharnlaan toen enkele jongens kwamen aangefietst die hem de weg versperden. De straatrovers grepen het slachtoffer vast en trokken hem naar de grond waarop zij het slachtoffer schopten. Vervolgens ontfutselden ze de beurs van het slachtoffer en fietsten ermee vandoor. De gewaarschuwde politie stelde meteen een onderzoek in waarbij een aantal verdachten (een viertal jongens uit Maastricht in de leeftijd van 14 tot 16 jaar) in beeld kwamen waarvan enkele jongens die woensdag nog werden aangehouden. De politie stelt een nader / verder onderzoek in.
Afgelopen woensdagavond omstreeks 23.00 uur vond op het Koningsplein een poging tasjesroof plaats. Een 22-jarige vrouw uit Maastricht liep op het Koningsplein toen plotseling een onbekende vanachter kwam aangerend en in het voorbijgaan haar schoudertas greep teneinde deze van haar schouder te stelen. Dat mislukte doordar het slachtoffer de tas stevig vasthield. Het slachtoffer kwam bij de poging tasjesroof wel ten val (geen letsel / schade) en de straatrover rende zonder buit er vandoor. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan van deze poging straatroof.

Maastricht; wildplassers bekeurd
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht vier Maastrichtenaren en een man uit Terweijden bekeurd met ieder een boete van 46,- Euro. Middels het cameratoezicht werden die op de Markt betrapt bij het in het openbaar urineren. Een urineerde er tegen het hekwerk van het stadhuis, enkele anderen tegen gevels en tegen terrasstoelen. Een middels de bewakingscameras aangestuurde politiepatrouille bekeurde al deze verdachten.

Maastricht; onder invloed
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht kreeg de politie een melding dat op de Poortersruwe een bestuurder van een snorfiets tegen een geparkeerde auto was gebotst. De politie die terplaatse ging trof er een 62-jarige Maastrichtenaar met een snorfiets aan die flink onder invloed was. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,5 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; winkeldief aangehouden
Personeel van een winkelbedrijf aan de Grote Staat in Maastricht betrapte afgelopen woensdagmiddag een 24-jarige man uit Roermond bij diefstal van flesjes parfum. Bleek dat de Roermondenaar met behulp van een geprepareerde tas zon veertien flesjes parfum had gestolen, ter waarde van totaal ruim 525,- Euro. De gewaarschuwde politie heeft de geprepareerde tas en de parfum inbeslaggenomen (parfum werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/winkel) en de aangehouden verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Deel: ' Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht 23-05-2002 '
Lees ook